U10 – první jarní turnaj na Tatrovce

Tak tu máme konečně jaro… ehm… Co prosím? Ano, astronomické jaro začalo, ale na Tatrovce (a asi ani jinde v ČR) to znát nebylo. Chvílemi nám tam regulérně sněžilo. Ale tak nejsme z cukru, takže nám to nevadilo a nebýt jednoho maroda, měli jsme na turnaji úplně plnou naší soupisku U10. Takhle nás tedy odjelo 10 kousků: Evička, Víťa, Žanďa, Táda, Matěj, Denis, Matouš, Šimon, Adam a Ondra. Na první turnaj jsme se zapsali do skupiny C, i když koketujeme i se skupinou B, ale chtěli jsme si zkrátka ukázat, jak jsme na tom po zimní přípravě.

V prvním zápase se Spartou C jsme více než hru samotnou řešili zmrzlé ruce. Hra byla opravdu nemastná neslaná, skládat na tvrdém povrchu se dětem nechtělo skoro vůbec. První poločas jsme tedy tahali za kratší konec, ale do druhého poločasu jsme zlepšili hlavně týmové pojetí hry a hned to začalo šlapat lépe. 

V druhém zápase jsme hráli pro Ragby Olymp, kde kromě jednoho hráče to byli úplní nováčci, takže tam není moc co hodnotit, přehráli jsme je poměrně jednoznačně. 

Ve třetím zápase nás čekaly naše známé Strong Girls, se kterými jsme se potkali párkrát i v zimní přípravě. V obou poločasech jsme viděli dechberoucí ragby. Spousta krásných útočných akcí na obou stranách, obrovská bojovnost a obětavost v obraně. Nakonec jsme urvali těsné vítězství 5:4, ale oba týmy za sloužili „standing ovation“ od všech přihlížejících. 

Poslední čtvrtý zápas jsme nastoupili proto Petrovicím a i zde se jednalo o hezký vyrovnaný zápas, jen to nasazení už nebylo takové. Opět těsná výhra 5:4, ale myslím, že kdybychom se namotivovali jako v předešlém zápase, tak by to vypadalo úplně jinak. 

Ještě nemám oficiální výsledky, takže si nejsem jistý, jestli jsme první zápas vyhráli, ale abych pravdu řekl, nějak mě to netrápí. Úkolem bylo mobilizovat své síly a naskočit do jarní sezóny, což máme splněno. Teď ale bohužel bude trochu pauza, protože další týden jsou velikonoční prázdniny a ten další pak je turnaj PYRF na který bohužel nedojedeme. Další turnaj tedy bude DOMA v Přelouči dne 14.4.2024. Tak se na vás budeme těšit.

Závěrem děkuji všem dětem, rodičům a také RC Tatra Smíchov, který se ujal organizace prvního jarního turnaje pro všechny týmy ČR, což byla opravdu úloha nelehká.

Ragby ZDAR!

Honza Šmíd a Tomáš Vařák

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *