Ani v pátém kole jsme nepoznali příchuť vítězství

RC Přelouč – RC Zlín 24:33 (7:19)
Body: Čížek Jan, Čížek Jakub, Staněk, Preininger 5 (1P), Kohout 4 (2KPP)
Sestava: Charvát, Čejka, Staněk, Jech, Krejzl, Suchý, Adamec, Preininger, Čížek Jakub, Kohout, Doležel, Čížek Jan, Nevrlý, Zíkán, Chrbolka, střídal: Rosenkranz

Ještě před samotným utkáním došlo před tribunou k předání ocenění pro Václava Čermáka, který byl při udílení výročních cen České ragbyové unie zařazen do Síně slávy. Václav převzal z rukou viceprezidenta ČSRU Marka Fořta plaketu a od prezidenta klubu Bořivoje Trejbala dárkový koš.


foto Petr Skála

Poté už přišlo na řadu samotné utkání, ze kterého jsme bohužel ani v pátém utkání neodešli ze hřiště jako vítězové. I k tomuto utkání se nasčítaly omluvenky a my jsme měli k dispozici pouze 16 hráčů, což je v domácímu utkání žalostné a vše se od této skutečnosti odvíjí.

Utkání začalo z obou stran opatrně a na první body se čekalo do 17 minuty, kdy položil Zlín. My jsme pětkou Staňka a konverzí Kohouta  rychle odpověděli a otočili skóre na naší stranu. Ale to bohužel bylo naše poslední vedení v zápase. Zlín též rychle kontroval a přidal dvě pětky a poločasové skóre uzavřel na 7:19.

Do druhého poločasu vstoupil lépe opět Zlín, který rychlou pětkou zvýšil svůj náskok. My jsme zbraně nesložili a po pěkných akcích jsme díky dvěma pětkám snížili. První položil Kuba Čížek s konverzí Kohouta a druhou Ondra Preininger. Bohužel místo dalšího tlaku, který by vedl k další pětce a případnému otočení skóre nedošlo, když nejdříve obdržel žlutou kartu Suchý a naopak další body přidal hostující Zlín, který měl ke konci utkání ještě pár šancí, kdy mohl své skóre navýšit. To se mu nepodařilo a poslední slovo v utkání měl Honza Čížek, který se dokázal probít do brankoviště. Poté už další body nepřišly a mi si připisujeme pátou porážku v řadě a ve druhé polovině soutěže nás nečeká lehká cesta za záchranou v první 1.lize.

Další utkání odehrajeme znovu doma a to 13.4. od 14:00 proti silnému soupeři z Vídně.


Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *