Kategorie U10 – 2. Regionální turnaj 12.-13.9. – Šumava Nýrsko

Vzhledem k tomu, že místo prvního turnaje jsme se předešlý týden zúčastnili přesunutého Havran Cupu – nově BezroušCup, tak nás čekal v neděli 13.9. první turnaj s novým složením hráčů v kategorii U10. Abychom nemuseli cestovat v den turnajem rozhodli jsme se vyrazit již v sobotu 12.9. a díky vstřícnosti přátel z rugby clubu v Nýrsku se nám podařilo zajistit ubytování v místním kempu.

Cesta vlakem byla dlouhá a náročná – tedy především pro naše spolucestující. No řekněte, už jste někdy viděli stádo Bizonů, kteří by v klidu seděli a vedli klidné debaty nad celospolečenskými tématy? No já tedy ne…Spolucestující i vybavení vlaku nakonec přežili bez úhony a na nás čekalo velmi příjemné ubytování v chatičkách kempu „Autokemp Nýrsko“ – přikládám odkaz, protože tento kemp od nás získal pečeť „Spokojeného bizona“ – https://autokemp-nyrsko.cz/cs/

Večer, noc i ráno jsme zvládli bez problémů, a tak nás v neděli ráno čekala první ostrá zkouška této sezóny. Díky početné sestavě (11 hráčů) jsme nasadili 2 týmy – jeden do skupiny B a druhý do skupiny C. Sice jsme takto museli aktivně improvizovat se sestavami, nicméně cílem bylo, aby si všichni hlavně pořádně zahráli, což to se nám podařilo beze zbytku.

Co se týče výkonů, tak v kategorii C měli hráči dost pomalý rozjezd. V obraně bylo téměř nulové nasazení a v útoku jsme dělali spoustu chyb. Postupně se výkony zlepšily a někteří hráči začali podávat velmi dobré výkony. Nicméně máme zde na čem pracovat, především co se týče obrany a zpracování míče.

V kategorii B byl u některých hráčů také trochu vlažnější rozjezd. Největší slabinou bylo zpracování míče po přihrávce, na tom musíme jednoznačně zapracovat. Vyzdvihuji to jen proto, že to byla jediná kaňka na jinak v podstatě bezchybném výkonu. Viděli jsme spoustu krásných akcí – jak v obraně, tak v útoku. Budeme-li koukat na výsledky, mohlo by se zdát, že jsme této skupině dominovali. Tak to ale není, téměř všechny zápasy byly velmi vyrovnané a tentokrát jsme vždy měli asi o trochu více hladu po vítězství. Samozřejmě jsme po očku sledovali zápasy na vedlejším hřišti skupiny A, ale objektivně musíme uznat, že hra tam byla ještě o level výše a jednoznačně máme na čem pracovat, abychom si mohli tuto skupinu vyzkoušet a být konkurence schopní.

Co ale vyhrálo jednoznačně, bylo ragby a zábava. Věřím, že jsme se všichni náramně pobavili. A to nejen děti, ale věřím že i rodiče a my trenéři. Chtěl bych tedy poděkovat dětem, že jsou jací jsou – jsem na každého hrdý. Samozřejmě děkuji rodičům, kteří se zúčastnili a obětovali svůj čas i energii – byli jste skvělí!! Těm, co nám děti svěřily za jejich důvěru. A samozřejmě vedení klubu RC Přelouč za to, že nám vychází vstříc a umožňuje nám pořádat takovéto zájezdy – vážíme si toho.

Tak Ragby ZDAR!!

Honza a Jarda

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *