Z Rakouské metropole jsme si odvezli vysokou porážku

V rámci 3.kolo 1.ligy rugby jsme v sobotu 2. března odcestovali do Vídně a bohužel jsme odjeli pouze s 18ti hráči, a tady začíná zápletka, která vyústila ve vysokou prohru.

RC Donau Wien – RC Přelouč 57:0 (38:0)
ŽK: Chrbolka

Sestava: Dušek, Čejka, Staněk, Krejzl, Pánek, Suchý, Řičica, Preininger, Čížek Jakub, Čížek Jan, Chrbolka, Nevrlý, Petržilka, Zíkán, Kohout
Střídali: Rosenkranz, Charvát, Halík

Utkání vyznělo jednoznačně pro domácí Vídeň, která byla ve všech aspektech hry lepší. Hrála velmi tvrdě, rychle, agresivně, dobře se podporovala v útočné hře a v obranné činnosti jsme v podstatě nenašli skulinku ke skórování. I v tomto utkání jsme obdrželi jednu žlutou kartu, i když byla trochu sporná a obdržel ji Chrbolka, při snaze zabránit, podle rozhodčího nečistě při položení pětky, která byla nakonec uznána jako trestná. V polovině prvního poločasu se zranil Jan Kohout a jeho absence byla znát. Tady se dovolím zastavit a neodpustím si komentář k panu rozhodčímu, kdy „sestřelení“ Jana Kohouta po odkopu hráčem Vídně zavánělo ne žlutou kartou, ale jednoznačně červenou, pan rozhodčí Tůma však tento velmi nečistý zákrok přešel a nařídil pouze trestný kop. V porovnání udělení ŽK našemu hráči je to velmi absurdní a přejeme Honzovi brzké uzdravení.

Ve druhém poločase se nám podařilo lehce zlepšit hru, ale k žádným bodům to nevedlo a odvezli jsme si těžkou porážku. Další utkání nás čeká po týdenní pauze v sobotu 16.3. na Slavii Praha.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *