Na Markétě neobvykle už v únoru jsme zahájili novou sezónu

2.kolo 1.liga ragby – 25.2.2024 Praha 

RC Tatra Smíchov U23 – RC Přelouč 33:29

Body Přelouče: Čížek Jan 10 (2P), Kohout 9 (3KPP, 1TK), Preininger 5 (1P), Adamec 5 (1P)
ŽK: Staněk, Adamec, Jech 

Sestava Přelouče: Dušek, Čejka, Staněk, Krejzl, Pánek, Suchý, Adamec, Preininger, Čížek Jakub, Čížek Jan, Chrbolka, Nevrlý, Petržilka, Zíkán, Kohout
Střídali: Rosenkranz, Šimon, Halík, Jech

182 dní, tak dlouho museli ragbisté Přelouče čekat na další utkání. To poslední jsme odehráli ve Zlíně 27.8.2023, po kterém jsme se rozhodli vlivem velkého množství zraněných hráčů odstoupit ze soutěže. První kolo letošní sezóny nám zase bylo odloženo kvůli marodce hráčů Bystrce, ale výhodou je odehrání utkání na domácí půdě 23.3. od 14:00.

Před vstupem do utkání jsme nevěděli co čekat. Tatra v první kole přejela Zlín 67:10 a my jsme byli půl roku bez zápasu a ani tréninková příprava nebyla úplně dokonalá, ale do zápasu jsme vstupovali s velkou chutí. A byli jsme to právě my, kdo získal první body díky Janu Čížkovi který položil a Jan Kohout proměnil konverzi. Do konce prvního poločasu pak přidala Tatra 3 pětky a my pouze jednu, když položil Preininger s konverzí Kohouta a poločas skončil 21:17.

Do druhého poločasu jsme nevstoupili šťastně, když obdržel žlutou kartu Staněk a Tatra početní výhodu dokázala přetavit v body. Možná nás i velká nedisciplinovanost obrala o vítězství, protože žluté karty jsme dostali ještě 2 a Tatra měla početní výhodu celých 20 minut, které nás stali více sil než jsme potřebovali. I tak jsme dokázali proniknout dvakrát do pětkoviště, konkrétně to byl Adamec a ke konci utkání ještě kapitán Jan Čížek, takže jsme až do poslední sekundy bojovali o vítězství. Mladší tým Tatry si ale závěr utkání pohlídal a odnáší vítězství. My jsme se aspoň zasloužili 2 body do tabulky za 4 položení a prohru o méně jak 7 bodů. S prvním utkání po tak dlouhé době jsme ale s výkonem spokojeni a nezbývá než na sobě dále pracovat a posouvat se dál.

Další utkání odehrajeme v sobotu 2.3. od 13:00 ve Vídni. Odjezd je autobusem v 07:30 z autobusového nádraží..

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *