U12 – 7. Regionální turnaj – Iuridica, 24. 3.2024

Po zimní pauze se konečně dočkala i kategorie U12 a opět jsme se mohli zúčastnit prvního venkovního turnaje v rámci jarní části. Zimní turnaje  jsou skvělé zpestření zimy, nicméně všichni víme, že ragby si nejvíce užíváme venku na trávě a čerstvém vzduchu. Tento turnaj se tentokrát konal na hřišti Akademického Rugby Club Iuridica Praha. Novinkou bylo, že si hráči sami odhlasovali, že se chtějí co nejvíce zlepšovat a že chtějí hrát obtížnější zápasy, které nás výkonnostně posunou kupředu. Z tohoto důvodu náš tým nastoupil ve skupině A, což je nejlepší výkonnostní skupina v ČR. Systém v této skupině dělí turnaj do méně zápasu, které však trvají podstatně déle a hráči tak vyzkouší délku zápasů, která se začíná podobat zápasové zátěži v kategorii U14, což je pro hráče opravdu dobrou přípravou.

V turnaji jsme nastoupili ke dvěma zápasům:

RC Přelouč vs Tatra Smíchov 5:2

V tomto zápase jsme měli vlažný start a opravdu nás překvapil velký herní prostor. Trošičku déle nám trvalo, než jsme si všichni uvědomili, že se už vlastně hraje. Rychlost a tvrdost tohoto vyrovnaného zápasu byla opravdu velká a pár minut jsme se museli adaptovat. Naštěstí jsme dokázali aktivovat veškeré senzory včas a postupem času převzali otěže zápasu. Hráčům se dařilo držet taktické postavení a rychle reagovat na vývoj hry. V tomto krásném zápase jsme dokázali zvítězit 5:2. 

RC Přelouč vs AMMOR 4:5

V tomto TOP zápase se nám opakovaně nepodařilo zachytit začátek zápasu a soupeř z počátku dokázal procházet naší obranou převážně rojovou kompaktní hrou.  Postupem času jsme se, ale dokázali zpevnit a začít kontrovat naší otevřenější hrou. Zápas byl opravdu strhující a naprosto vyrovnaný. a odkryl také naše dvě slabiny. V rychlejším tempu hry, které skupina A přináší, se nám nedařilo rychleji formovat tým a v obranné činnosti jsme začali tvořit nepokryté prostory, kterých soupeř dokázal využívat. Prakticky to samé platilo i pro útočnou snahu, kdy jsme měli trošičku problém dostat soupeře pod požadovaný tlak a zaútočit rychle do volného prostoru. Každopádně se všichni opravdu snažili a skóre zápasu se přelévalo z jedné strany na druhou. V závěru zápasu nám začali docházet pomyslné baterky a soupeř dokázal zaslouženě otočit skóre na svojí stranu. V tomto naprosto úžasném klání jsme podlehli 4:5.

Každopádně oba zápasy hodnotím velmi kladně. Takto podobně vyrovnaná utkání jsou pro náš rozvoj to nejlepší a opravdu nás posunou dále. Zapracujeme na rychlosti týmové hry  v jednotlivých prvcích, všichni se aktivujeme na vyšší výkonnostní stupeň a zvykneme si na podobnou délku zápasů. Tento tým na to má a jsme připraveni to ukázat.

Všem hráčům strašně moc děkuji za předvedené výkony! Jsem na Vás hrdý.
Rodičům děkuji za podporu.

Fotografie z utkání:
https://www.rajce.idnes.cz/rc-prelouc/album/u12-7-regionalni-turnaj-iuridica-24-3-2024

Trenér U12
Homola Ladislav

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *