U12 – 5. Regionální turnaj, 22. 10. 2023 – Sparta Praha

V neděli jsme se zúčastnili již pátého turnaje podzimní sezóny, který se tentokrát konal na hřišti Sparty. Na tento turnaj vždy jezdíme vlakem a děti tak mají i nějaký ten společný zážitek navíc a to je dobře. Společné zážitky stmelují tým a právě skvělá parta je základem našeho sportu.

V turnaji jsme odehráli tři utkání s celkovou bilancí dvou výher a jedné prohry. Naše hra se turnaj od turnaje zlepšuje a s potěšením mohu říci, že jsme na podzim udělali velký kus práce. Naše hra v útočné fázi je dobrá a daří se nám spolupracovat.  Aktivním přístupem již dokážeme najít vhodný prostor pro útok a v osové podpoře umíme rychle zaútočit. Občas se nám stává, že z přemíry snahy hráči zapomínají na výhody hlubokého postavení a začnou se stavět příliš mělce. Pokud si udržíme náš systém hry i při vyšší intenzitě hry, tak náš útok bude opravdu pěkný.

Na čem musíme ještě zapracovat je obrana. Někteří hráči v sobě ještě nenašli dostatek odvahy, která je nutná k provedení aktivní skládky a bohužel dokonce po nedokončené skládce protihráče pustí. Ne nadarmo na trénincích stále opakuji větu „Co držím, tak to nepustím“

Společně  také musíme zapracovat na kolektivním pojetí obrany a zvýšit úsilí v prostoru skládky.

Turnaj jako celek hodnotím opravdu kladně. Letos mám skvělou partu kluků a holek co se chtějí společně zlepšovat. Hráči si turnaj užili a to je pro trénink malých dětí to nejdůležitější. Musím také jmenovitě poděkovat Vanese Václavkové a Dominikovi Muknšnáblovi, kteří v turnaji pomohli týmu z Úžic a ukázali tak, že ragby není jenom sport, ale hlavně přátelství.

Děkuji hráčům za předvedené výkony a za skvělou náladu. Rodičům děkuji za podporu.

Fotografie z turnaje:
https://www.rajce.idnes.cz/rc-prelouc/album/u12-5-regionalni-turnaj-sparta-praha

Trenér U12
Homola Ladislav

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *