U12 – 2. turnaj sezóny 2023/2024 – Slavia Praha

Dne 17.9.2023 jsme s kategorií U12 zajížděli na 2. turnaj sezóny 2023/2024, který se tentokrát konal na hřišti nejstaršího existujícího ragbyového klubu v ČR a to na hřiště RC Slavia Praha. Do tohoto turnaje se mi přihlásila většina hráčů a mohli jsme tak odcestovat ve skvělém počtu patnácti hráčů do pole, což je pro náš malý klub skvělý příslib do budoucna.

Jsem nesmírně rád, že právě probíhající mistrovsví světa má pozitivní dopad do široké veřejnosti a i my můžeme v našich řadách vítat nové tváře.

Nábor probíhá celoročně a kdokoliv se může mezi nás zapojit kdykoliv během roku.

Nyní k samotnému turnaji kde jsme odehráli tři kvalitní utkání:

RC Přelouč vs Ammor

Asociace malých a mladých oddílů ragby v sobě ukrývá spojení několika klubu napříč celou ČR a mají tedy širokou členskou základnu, která jim umožňuje skládat různorodé týmy na potřebné výkonnostní úrovni, což dává našim soupeřům opravdu velkou výhodu. V dostatečném množství svěřenců napříč celou asociací se velmi jednoduše vyberou ti kvalitnější hráči a postaví se z nich dobrý tým. Tato vize je jistě zajímavá a asociace pak disponuje dostatkem hráčů ve všech věkových kategoriích, nicméně mě osobně pak mrzí, že nám toto společenství opakovaně odříká zápasy ve starších věkových kategoriích a o včasné omluvě bychom zde mohli také dosti polemizovat. Zachovejme prosím v našem sportu čestnost, respekt, disciplínu a soudržnost.

Nicméně, to jsem trochu odbočil od tématu. Soupeř byl opravdu velmi dobrý a my jsme opakovaně v prvním zápase spinkali. Nepodařilo se nám zachytit soupeřovu rychlost a byli jsme pozadu ve všech aspektech hry. Soupeř zaslouženě zvítězil.

RC Přelouč vs Říčany B

V tomto zápase jsme se již dokázali aklimatizovat a náš výkon šel nahoru. Pěkné utkání, ve kterém musím ocenit soupeřovu trenérskou práci. Oproti minulému turnaji proti nám nastoupil tým o poznání v lepší psychické kondici a naši hráči museli o výsledek opravdu zabojovat. V tomto zápase jsme dokázali celkem jednoznačně zvítězit.

RC Přelouč vs Sparta Praha

Sparta Praha dlouhodobě dobře pracuje s mládeží a vždy je tento tým velmi dobře technicky a silově vybaven. Na hřišti jsme předvedli zatím nejlepší zápas naší sezóny a vzájemnou týmovou spolupráci nacházeli cestičky skrze soupeřovu obranu. Brzy jsme se ujali vedení a to uhájili až do konce zápasu. Nutno podotknout, že soupeř v druhém poločase opravdu skvěle zabral a utkání bylo naprosto vyrovnané. Ve strhujícím tempu se nám nakonec podařilo o dvě položení zvítězit.

Z pohledu trenéra jsem nesmírně rád, že se nám podařilo navázat na minulý turnaj a že v našem herním projevu zaznamenávám progres. Nicméně je před námi ještě dlouhá cesta a mnoho práce. Jsem přesvědčen, že tento tým bude v budoucnu opravdu dobrý a že o něm ještě hodně uslyšíme.

Děkuji všem hráčů za jejich přístup k tomuto turnaj a v neposlední řadě děkuji rodičům za podporu.

Trenér U12
Homola Ladislav

Fotky z turnaje najdete pod tímto odkazem… 

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *