Liga ragby XV: V případě neodehraných utkání se budou body dělit !!

V návaznosti na vyhlášení proti covidových opatření a  přerušení všech organizovaných soutěží vzniká reálné nebezpečí, že odložená utkání se nestihnout odehrát. I na tento scénář oficiální rozpis Sportovně technické komise pamatuje. Tento víkend se ještě odehrají všechna utkání závěrečného kola I. i II. ligy mužů. Pak budou na 14 dní soutěže přerušeny. Česká ragbyová unie pravděpodobně brzy oficiálně vydá podrobnější informace k dalším možným scénářům.

V případě odložených utkání I. a II. ligy  mužů ragby XV a případného neodehrání těchto utkání základní části, přijde na řadu dělba bodů. Pamatuje na to dodatek rozpisu soutěže – dodatek rozpisu soutěže

V případě, že utkání nelze z důvodu opatření proti šíření nemoci COVID – 19 odehrát rozhodne řídící orgán o kontumaci tohoto utkání s výsledkem 0:0 a přidělení 2 bodů každému týmu.

V úvahu připadá několik scénářů, kterým dává prostor právě tento dodatek rozpisu soutěže svými ustanoveními.

  • Nadstavbová část o 1. až 4. místo: Do semifinále soutěže může postoupit tým, který řádně odehraje minimálně 5 ze 7 utkání základní části.
  • Sestupy a sestupy: Ustanovení o postupech a sestupech se použije jen tehdy, pokud nebude soutěž narušena opatřeními proti šíření nemoci COVID – 19.
  • Ukončení soutěžního ročníku: Ukončit soutěžní ročník před odehráním všech plánovaných utkání je oprávněn pouze řídící orgán soutěže.
  • Změna rozpisu soutěže: Řídící orgán soutěže je oprávněn v souvislosti s opatřením proti šíření nemoci COVID – 19 změnit rozpis soutěže i v průběhu soutěžního ročníku

 

Autor textu: Tomáš Krejčí

zdroj:http://www.ragby.info/2020/10/09/liga-ragby-xv-v-pripade-neodehranych-utkani-se-budou-body-delit/

foto zdroj : google.com

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *