Barážové dvojutkání nás poslalo do II. ligy

V sobotu 8.6. jsme nastoupili k poslednímu utkání této sezóny, ve kterém jsme ani podruhé nestačili na rezervu Říčan a sestupujeme pro jarní část sezóny 2025 do 2.ligy.

RC Přelouč – RC Mountfield Říčany B 28:39 (7:27)
Body: Čížek Jan 13 (1P, 4KPP), Staněk 10 (2P), Chrbolka 5 (1P)
Sestava: Dušek, Čejka, Staněk, Jech, Krejzl, Suchý, Adamec, Preininger, Rozkošný, Čížek Jakub, Chrbolka, Nevrlý, Čížek Jan, Petržilka, Stýblo Střídali: Halík, Horáček, Charvát, Rosenkranz, Řičica, Zikán, Doležel, Pánek

K utkání jsme měli po hodně dlouhé době plnou soupisku, ale ani to tentokrát nepomohlo k vítězství. Hned v úvodu utkání se ve 4. minutě nešťastně zranil Honza Stýblo, kdy si poranil achilovku a hned ze hřiště byl odvezen do nemocnice a v odpoledních hodinách postoupil operaci. Přejeme Honzovi ať je brzy v pořádku a zranění nezanechá žádné následky.

Říčany vstoupily do zápasu odhodlaně a položily rychle dvě pětky, na které jsme po 25. minutách hry odpověděli díky pětce Davida Staňka. Říčany tato pětka, ale snad ještě víc nabudila a do konce poločasu položily ještě 3x a už v půlce hry bylo v podstatě rozhodnuto, že sestoupíme, protože zvítězit ve druhém poločase o 50 bodů bylo téměř nereálné.

Snažili jsme se tedy aspoň vyrovnat hru a získat nějaké body. Do konce utkání se nám jich podařilo dát 21, za 3 položení a 3 konverze. Pětky položili Chrbolka, podruhé Staněk a naši poslední trochu symbolicky hrající trenér a kapitán Honza Čížek. Říčanům se podařilo do našeho brankoviště dojít v druhém poločase 2x a pohodlně si došly pro vítězství.

Našimi soupeři ve 2. lize budou na jaře 2025 Bystrc Brno, Ostrava, Havířov, Slavia B a Olomouc.

Děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na Vás na konci srpna, kdy se rozehraje Pohár XV 2024.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *