1. ligu ovládl po dramatickém finále Donau Wien

K finále 1. ligy jsme odcestovali do rakouské Vídně, kde jsme se utkali s týmem Donau Wien. K utkání odcestovalo 22 hráčů včetně trenéra Tomáše Fyrbacha a nestárnoucího Michala Doležela, který vždy neváhá pomoc týmu, když je větší absence hráčů, kdy se den před odjezdem k finalovému zápasu omluvili dva hráči z útočné řady.

Utkání bylo velmi vyrovnané, bojovalo se o každý metr hřiště, kdy jsme měli velkou smůlu ohledně zranění a právě v útočné řadě. Hned v úvodu utkání ve 3. minutě se zranil Vítek Rozkošný a před koncem prvního poločasu ještě Honza Zámiš. Do hry museli nastoupit nejdřív Michal Doležel a pak i trenér Tomáš Fyrbach, další hráče jsme do útoku bohužel neměli.

Naše první body zaznamenal Jan Kohout z trestného kopu a další body přidal po pětce Olda Chrbolka a konverze Jana Kohouta byla znovu úspěšná. Vídni se dokázalo stejným způsobem nejdříve srovnat a a do poločasu přidat ještě jeden trestný kop a stav byl  o poločase 13:10 pro domácí Vídeň.

Do druhého poločasu vstoupila lépe Vídeň a zvýšila pětkou a trestným kopem na 21:10. Náš tým se snažil dotáhnout výsledek a to se díky pětkám Honzy Čížka a Davida Čejky a jedné konverzi Honzy Kohouta podařilo a ještě minutu před koncem jsme vedli o bod 21:22. Bohužel Vídeň měla výhodu trestného kopu, který se jim podařilo přetavit v pětku a nakonec soupeř zvítězil 28:22. Dost sil nám také sebrala dvě vyloučení, kdy žluté karty obdržel v 41. minutě David Nevrlý a v 71. minutě Olda Chrbolka.

Ve Vídni jsme zanechali bojovný výkon a v baráži o Extraligu se utkáme s Pragou Praha na hřišti ve Vysočanech v sobotu 17. června pravděpodobně ode 14:00 hodin.

Donau Wien – RC Přelouč 28:22 (13:10)
TRY: 3:3, ŽK: Nevrlý, Chrbolka

Body: Kohout 7 (2KPP, 1 TK), Čejka, Čížek Jan, Chrbolka 5 (1P)
Sestava: Dušek, Čejka, Staněk, Krejzl, Pánek, Jech, Hanč, Preininger, Rozkošný, Kohout, Chrbolka, Nevrlý, Čížek Jan, Zámiš, Čížek Jakub
Střídali: Doležel, Fyrbach, Rosenkranz, Šimon, Charvát, do hry nezasáhl Dostál

 

 

 

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *