U8 se předvedli na domácí půdě

V neděli 30. 4. 2023 se konal domácí turnaj kategorií U6 a U8. Po předchozím nezdaru v turnaji v kategorii U8-B na hřišti Pragy jsme se přihlásili do kategorie U8-C. Na hřišti se sešlo celkem 9 Bizonů – Adam, Žáňa, Hája, David, Emilka, Jáchym, Kubík, Denis a Matouš, kteří odehráli celkem 5 zápasů.

Všechny zápasy byly celkem vyrovnané. První dva zápasy byly sice chaotické, nechtělo se nám skládat, v obraně jsme couvali před soupeřem a nechávali jsme ležet míč na zemi. Třetí zápas byl ale jako by nastoupily posily z první ligy. Sice Sparťani nastoupili s týmem samých maličkých hráčů, tak jsme hráli velmi aktivně a nenechali jsme soupeři žádný prostor na hru. Sebevědomí nám vydrželo i do dalšího zápasu s týmem ze Sedlčan, který jsme odehráli v podobném duchu. Poslední zápas se nám ale opět moc nevyvedl. Útočné akce byly opět hrány v režimu sólo a v obraně jsme před soupeřem namísto skládání ustupovali.

Celkový dojem z turnaje byl ale dobrý a bylo vidět výrazné zlepšení ve hře. Dětem se hra líbila a už se těší na další turnaj.

Na fotky se můžete mrknout zde: 30.4.2023 – Turnaj U6/U8 – Přelouč – Rugby club Přelouč – album na Rajčeti (idnes.cz)

Pavel Křivčík
Trenér kategorie U8

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *