U12 – 6. Regionální turnaj – Plzeň

Dne 5.11. 2023 jsme s kategorií U12 vyrazili na závěrečný turnaj podzimní části sezóny, který se tentokráte konal v Plzni. I přes větší množství omluvenek se nám podařilo postavit tým v celkem uspokojivé počtu. S hráči jsme se na tréninku domluvili, že se jedná o pomyslný vrchol pozimní sezóny a našli jsme v sobě dostatek kolektivní odvahy přihlásit se do nejvýkonnější skupiny v ČR, tedy so skupiny A. Dohodli jsme se, že je čas vyzkoušet naše schopnosti a zahrát si s těmi nejlepšími a že jenom tak zjistíme, na čem budeme muset v zimní přípravě společně pracovat.

Ve skupině A jsme nejprve nastoupili proti týmu ze Sparty a následně proti týmu ze Slávie.  S potěšením mohu říci, že jsme se toho na podzim naučili hodně a že se náš tým výkonnostně posunul o pěkný kus dopředu. Naše hra neztrácí potřebné nasazení a týmová motivace je na dobré úrovni. Děti se opravdu snaží spolupracovat a včasnou podporou spoluhráčů neztrácíme míče. V útočné fázi se nám daří pronikat soupeřovou obranou a pokládat pětky.  V obranné činnosti nám to ještě trochu skřípe, nicméně to hráči kompenzují dostatečným nasazením a odhodláním se zlepšovat. Musíme přimět k vyšší aktivitě všechny zapojené hráče a celkově precizovat naši práci v prostoru skládky. Společně musíme honě zapracovat na kolektivním pojetí obrany a na aktivitě hráčů bez balónu. Je prostě před námi ještě mnoho práce, ale jsem si zcela jistý, že společně jdeme tím správným směrem.

K mému překvapení, jsme dokázali oba zápasy vyhrát a hráči mi tím udělali obrovskou radost. Jsem opravdu hrdý trenér, když vidím, jak tato kategorie dokázala vytvořit skvělou partu, která společně funguje. Mám nesmírnou radost, že mohu být součástí správného vývoje sebevědomí této skupiny a že vedle sebe vidím vyrůstat fajn lidi, kteří si náš morální odkaz ponesou celým životem a třeba si jednou v dospělosti na nás trenéry v dobrém vzpomenou. Jsem šťastný, když vidím, že je sport pro děti zábavou a že si děti hru užívají.

Za celou podzimní sezónu moc děkuji všem hráčům za jejich přístup, děkuji kolegům trenérům za jejich ochotu vzdělávat mládež a v neposlední řadě děkuji rodičům za podporu.

S úctou
Hrdý trenér U12
Homola Ladislav

PS: Pro ukázku naší nálady po turnaji, si dovoluji přidat jednu filozofickou otázku, nad kterou tým polemizoval v autobuse při cestě domů: Je lepší sníst lejno s příchutí čokolády, nebo čokoládu s příchutí lejna?

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *