Po třech letech opouštíme extraligu

V sobotu 4. června se rozhodovalo ve dvou barážových utkáních o účastnících pro Extraligu v roce 2023. V prvním si poradila jednoznačně Slavia Praha s Petrovicemi Praha 84:15. Ve druhém hraném ve Zlíně to bylo drama až do poslední minuty, bohužel s velmi smutným kocem pro Přeloučské Bizony.

Začátek zápasu byl v rukách Přelouče, ale první body zaznamenal Zlín po proměnění trestného kopu 3:0. Přelouč dvě minuty na to odpověděla , kdy po protlačení roje položil kapitán Jan Čížek 3:7. Zlín odpověděl dalším trestným kopem 6:7. Do poločasu položil po průniku útočníků svou druhou pětku Čížek 6:14, ale bohužel stejně jako ve většině utkání ani v tomto nám nevyšel závěr poločasu a Zlín snížil na jednobodový rozdíl 13:14. Ve druhém poločase položil první pětku Pospíšil a zvýšili jsme vedení na 13:19. Krátce na to jsme měli šanci položit další pětku, ale v pětimetrovce Zlína jsme přišli o balón a domácí položili přes celé hřiště a otočili stav utkání na 20:19. Poté proměnili ještě jeden trestný kop a vypadalo to, že utkání bude rozhodnuto. My jsme ale bojovali a pětkou Staňka znovu otočili skóre a naší stranu 23:24. Už to vypadalo, že Přelouč tento stav udrží, ale proti byl kopáč Zlínu, který v poslední minutě prokopl celkem těžký kop a uzavřel skóre na 26:24. Zlín si tedy na náš úkor vybojoval možnost postupu do Extraligy pro rok 2023.

RC Zlín – RC Přelouč 26:24 (13:14)

Body: Čížek Jan 14 (2P, 2KPP), Pospíšil, Staněk 5 (1P)
Sestava: Dušek, Čejka, Staněk, Jech, Krejzl, Suchý, Adamec, Trunec, Rozkošný, Čížek Jan, Pospíšil, Nevrlý, Petržilka, Řičica, Stýblo
Střídali: Horáček, Novák, Preininger, Doležel, Dostál, do hry nezasáhl Šmíd, Pánek a Charvát.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *