Boj o udržení Extraligy ve Vyškově

V sobotu 21. 5. jsme zajížděli do Vyškova, kde nás čekal první možný krok k záchraně extraligové účasti i pro příští rok. Ještě před odjezdem přišlo dost omluvenek z řad hráčů, takže jich k zápasu bylo připraveno pouze 19.

Vstup do utkání nám znovu nevyšel, když jsme první pětku dostali už ve 3. minutě. Nám se podařilo rychle pětkou Nevrlého snížit na 7:5. V prvním poločasu byla hra vyrovnaná a v určitých částech hry jsme měli převahu, hlavně ve mlýnech. Poločas pro nás skončil jak nejhůře mohl, když jsme po velké chybě pokazili odkop do autu, Vyškov získal balón a položil na poločasových 19:5. V posledních minutách poločasu navíc obdržel žlutou kartu kapitán Jan Čížek za vypíchnutí balónu a navíc se zranil Jakub Čízek, který na jaře dohrál. Zranění přišlo nejméně vhod, kdy Kuba hrál výborný zápas a z postu zadáka se zapojoval do útočných akcích a soupeři zle zatápěl.

Do druhého poločasu jsme vstupovali s jediným cílem, nedostat body a vydržet do návratu vyloučeného Čížka. Úkol jsme splnili a naopak se nám podařilo snížit pětkou Rozkošného na 19:10. To byly bohužel naše poslední body a  Vyškov pomalu přebral otěže utkání a rozjel svůj pětkostroj, kdy využili hlavně naší slabší fyzičky a od 60. minuty už byl na hřišti v podstatě jen Vyškov. a konečné skóre se zastavilo na konečných 61:10, kdy posledních 10 minut bylo v podání Vyškova téměř exhibiční.

Příští utkání odehrajeme za týden na Slavii, která podlehla Dragonu 38:35 v prodloužení. V tomto utkání se rozhodne, kdo v baráži bude hrát doma a kdo venku. Poražený tým bude hrát u vítěze I. ligy, vítězný tým pak doma proti druhému týmu 1. ligy.

JIMI RC Vyškov – RC Přelouč 61:10 (19:5)
Sestava: Horáček, Čejka, Staněk, Jech, Hanč, Suchý, Krejzl, Trunec, Rozkošný, Čížek Jan, Pospíšil, Nevrlý, Petržilka, Řičica, Čížek Jakub
Střídali: Novák, Charvát, Dostál, Doležel
Body: Nevrlý, Rozkošný 5 (1P)

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *