U12 – Regionální turnaj 13. 6. 2021 – Sparta Praha

V neděli se náš tým věkové kategorie do 12 let zúčastnil regionálního turnaje, který se konal na hřišti Sparty. Nutno podotknout, že naše účast byla ryze operativní. Původní záměr byl uspořádat turnaj na našem domácím hřišti, avšak značný nezájem našich soupeřů vycestovat do našeho města způsobil, že jsme museli domácí turnaj zrušit a domluvit si naší účast jinde. Bohužel pro některé kluby je asi cestování nerealizovatelné a opustit kraj své domoviny jim činí značné potíže. Omluvenky typu, že nepřijedou, že je to pro ně opravdu z ruky, mi pak přijdou přinejmenším směšné. Pánové a Dámy!  Jako RC Přelouč jezdíme na Vaše turnaje prakticky každý víkend a jezdíme rádi! Pro RC Přelouč vzdálenost nikdy nebyla problém! Je třeba si uvědomit, že rugby se hold nehraje jenom ve Vašem městě a cestování zatím do našeho sportu prostě patří!

No teď k turnaji na Spartě:

Prvotně děkuji chlapům ze Sparty, že operativně zareagovali na zrušený turnaj v Přelouči a rádi nás přivítali na svém hřišti. Náš tým nastoupil celkem k pěti zápasům, kde jsme předvedli pěkné výkony. Postupně aplikujeme tréninkové nácviky ve hře a daří se nám neustále zlepšovat. V zápasech kdy hráči vědí co chceme hrát předvádíme krásné výkony a se zapojením hráčů na pozicích ¾ a křídla dokážeme pronikat soupeřovou obranou jako nůž máslem. Bohužel v některých zápasech se děti nechávají strhnout soupeřovou hrou a začnou zapomínat na naše základní principy. Naše hra pak připomíná člověka, který se rozeběhne do lesa za účelem nabourat každý strom, co mu jenom stojí v cestě. Nicméně z tohoto turnaje rozhodně převládají pozitiva a na odstranění nedostatků máme trénink.

Strašně moc děkuji celému týmu na operativní reakci s přehlášením na jiný turnaj. Perfektní parta spolu drží a hráči se mohou spolehnou jeden na druhého. Děkuji našim hráčům, kteří pomohli kamarádům z Petrovic a Říčan a doplnili jejich řady. Děkuji rodičům, že mi dovolují mentálně a tělovýchovně vzdělávat tento skvělý tým a že mohu modelovat charakter jejich dětí.

Na závěr si dovolím přiložit odkaz na skvělý článek o našem sportu:

https://m.sportrevue.isport.blesk.cz/byl-jednou-jeden-sport-aneb-dejme-sanci-ragby

Homola Ladislav

 

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *