Letní pohár muži – 1. kolo

Po dlouhé covidové pauze jsme se konečně dočkali prvního zápasu. Jako soupeř nám byla vylosovaná Slavie Praha. Tým z nejvyšší soutěže, který jsme dokázali z prvoligových mužstev v loňské sezoně jako jediný  porazit.

Slavia Praha – RC Přelouč 46:20 (29:8)

Body: Varga, Hanč, Horáček (P), Rozkošný 5 (TK, KPP)

Zápas začal ve vysokém tempu hned od prvních minut. Na hráčích obou mužstev byla vidět chuť si zase zahrát. Bohužel více méně celý první poločas měla Slavia ve svých rukou. Našim borcům se nedařil udržet balon ve hře a hromadou přestupků proti pravidlům jsme darovali Slavii jeden trestný kop za druhým. Slavie toho využila, jak jen mohla a do brankoviště v prvním poločase došla celkem 5x. Přelouč alespoň korigovala výsledek jedním trestným kopem (Rozkošný) a položenou pětkou na konci poločasu (Varga).

Do druhého poločasu jsme si řekli na co si dát pozor a už to bylo hned lepší. Jakoby jsme se potřebovali jen rozehrát. Dařilo se nám více udržet balon, nedopouštěli jsme se tolika přestupkům proti pravidlům a bylo to znát i na výsledku druhého poločasu, který skončil na pětky 2:2. Obě položení padly po protlačení hráče do brankoviště. Nejdříve pokládal Hanč a v poslední minutě po rychle rozehraném trestném kopu po dvou fázích Horáček.

V jediné činnosti se, ale borci z Přelouče svému soupeři vyrovnali a to v tvrdosti a v osobních soubojích v kontaktu.

Jan Čížek

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *