První zimní turnaj kategorií U10 a U12

Předem mého článku mi dovolte všem popřát vše dobré v novém roce 2023.

A protože my v RC Přelouč neleníme, tak jsme se hned od prvních dnů nového roku pustili do zimní přípravy se všemi kategoriemi U6 – U18. A bychom jen netrénovali do zblbnutí, tak jsme moc rádi, že v RC Říčany mají možnost a energii zorganizovat zimní turnaje na umělé trávě v kryté hale na okraji Říčan u Prahy. 

V neděli 22.1.2023 jsme tedy s kategoriemi U10 a U12 na takový turnaj vyrazili, pojďme si shrnout dojmy trenérů.

Kategorie U10

Protože výkonnost jednotlivých hráčů je stále trochu rozdílná, tak jsme se pro začátek rozhodli přihlásit nás do výkonnostní skupiny „C“. Bohužel to pro nás znamenalo vstávat v 6:00, protože turnaj začínal už v 8:00 ráno. Nevím, jestli vánoční přestávka nebo brzké ranní vstávání, ale zkrátka začátek jsme stále byly ještě malinko ospalý (což ale není nic nového, máme to na téměř každém turnaji) a tedy i první zápas podle toho vypadal. Moc jsme se do boje o balón nepouštěli a tak jsme si alespoň potrénovali obranu. 🙂 

Chuť hrát ale našemu týmu nechyběla. První zápas nás správně rozehřál a další zápasy už byly čím dál tím lepší. Odehráli jsme celkově 5 zápasů a pouze ten první mohu hodnotit negativně, v ostatních už jsme na hřišti bojovali o každý balón a každý metr umělého trávníku.

Musíme něco vymyslet na ty začátky, protože to je náš dlouhodobý problém. U některých stále potřebujeme odbourávat strach ze skládek, ale obecně co se týče útoku, tak je naše hra myslím velmi dobrá (soudě i podle komentářů ostatních trenérů). S dětmi jsme se dohodli, že příští turnaj určitě vyzkoušíme ve skupině „B“. 

Viditelná zlepšení: držení balónu před kontaktem (v obou rukou) a tím možnost rychlejší a přesnější přihrávky. Příjem balónu po rozehrávce. 
Viditelné nedostatky: Malá snaha získat balón (čekáme až to udělá někdo jiný – zlepšovalo se během turnaje, ale je potřeba toto eliminovat hned od začátku). Aktivita po skládce a v rucku. 

Trenér U10 – Jan Šmíd

Kategorie U12

Zde jsme měli k dispozici více hráčů, tak jsme postavili 2 týmy – ve skupině „C“ a ve skupině „B“. Jsme pořád na začátku a je stále na čem pracovat. Nicméně turnaj byl velmi povedený a všichni jsme si ho užili.

Ve skupině „C“ jsme odehráli 3 zápasy a ve skupině „B“ 5 zápasů. Celková bilance je kladná, nicméně hráči a hráčky si zakusili jak sladkost výher, tak hořkost porážky, což je pro celkový rozvoj určitě dobré. Hlavní je se po porážce oklepat a do dalšího zápasu nastoupit s o to větším odhodláním. 

Už teď se těšíme na další turnaj. 

Trenér U12 – Ladislav Homola

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *