Omezení sportovní činnosti- aktualizace ke 12. Říjnu

Ragby Zdar,
 
Na základě nově přijatého Usnesení Vlády ČR dochází s účinností od 12. 10. 2020 00:00 hod. do dne 25. 10. 2020 do 23:59 hod. k těmto zákazům a omezení. Ve vztahu ke sportu dochází k zásadnímu omezení provozování sportovní činnosti:
 
1.       Provoz a používání sportovišť ve vnitřních prostorech staveb (např. tělocvičny, hřiště, kluziště, kurty,…., tréninková zařízení) a vnitřních prostor venkovních sportovišť je zakázán. (Jedná se tedy o úplný zákaz výkonu sportovní činnosti na vnitřních sportovištích bez ohledu na charakter sportovní činnosti (organizovaná, neorganizovaná, amatéři, profesionálové apod.).
 
2.       Jedinou povolenou sportovní činností tak zůstává sportovní činnost venkovní, a to v maximálním počtu 20 osob, a to opět bez ohledu na charakter sportovní činnosti (organizovaná, neorganizovaná, amatéři, profesionálové apod.). Při této sportovní činnosti pak platí, že nemohou být využívány vnitřní prostory venkovních sportovišť (šatny, sprchy apod.). Takto sportující skupina 20 osob musí držet od jiných osob vzdálenost minimálně 2 metry.
Pozn.: Z výkladového stanoviska a chápání tohoto bodu panem JUDr. Danielem Vidunou, LL.M., (advokát za Českou unii sportu) lze zde dovodit možnost a sice, rozdělit dané venkovní sportoviště na sektory, přičemž v každém sektoru může působit maximálně 20 lidí a jednotlivé sektory jsou od sebe vzdáleny minimálně 2 metry. Tento výklad můžeme za Českou ragbyovou unii doporučit, ale pouze za podmínek striktního dodržení výše uvedených zákazů a omezení a dodržování přísných hygienických opatření.
 
Vzhledem také k aktuálnímu vývoji v ČR ohledně situace spojené s Covid-19 Vás budeme o dalších změnách spojené s případně dalšími omezeními či zákazy ve vztahu ke sportu vydanými Vládou ČR co nejdříve informovat.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *