1. kolo extraligy

Poslední srpnový víkend se naplno rozběhly ragbyové soutěže a do Přelouče zavítal tým Sparty. Ani jedno z mužstev nemělo plně obsazenou soupisku, u Přelouče vinou převážně zranění hráčů, kteří se snad brzy postupně zapojí.

RC Přelouč – RC Sparta 8:35 (8:21)

Utkání začalo silným tlakem Sparty, která první tři pětky položila jak přes kopírák. Po přestupku Přelouče trestný odkop do autu, který měli hosté výborně nacvičený a po protlačení došli celkem lehce do brankoviště. Domácí tým se na začátku hry asi potřeboval trochu rozkoukat a zvyknout si zase na zápasové tempo. Tým Sparty nám svými přestupky nabídl v první polovině několik možnosti skórovat kopem na bránu kdy se náš kopáč trefil pouze jednou a výsledek jsme aspoň lehce upravili. Do konce první části hry se nám podařilo jednou dojít do brankoviště, kdy po našem vyhraném mlýnu Vítek Rozkošný dobře přečetl spatně postavenou obranu Sparty a po zavřené straně doběhl pro svojí premiérovou pětku.

V druhé polovině se obrana Přelouče zlepšila a Spartu do brankoviště už moc nepouštěla. Naopak bohužel žádná z našich útočných akci nebyla dotáhnutá do konce a další body už jsme nepřidali. V druhé polovině byla na každé straně udělena i žlutá karta, tak si oba týmy vyzkoušely hru v početní výhodě.  Do týmu se naplno zapojil Kryštof Pospíšil, který přešel z mládežnické kategorie do mužů a v posledních 15 minutách dokázal dvakrát zabránit dobrou obranou položení pětky Spartě.

Příjemné oživení vnesl do hry i Petr Musil, který si před odletem zpět na Floridu stihl zahrát aspoň jedno utkaní. Petrovi přejeme ať se mu daří a těšíme se až se zase brzo uvidíme.

Další utkání nás čeká 11.9. ve Vyškově. Máme tedy dva týdny na trénink na odstranění nedostatků, které nás limitovali v zapase se Spartou.

Sestava: Dušek, Čejka, Staněk, Hanč, Jech, Suchý, Krejzl, Trunec, Rozkošný, Čížek Jakub, Krčmář, Nevrlý, Petržilka, Musil, Kohout Jan.
Střídali: Horáček za Čejku, Pospíšil za Krčmáře, Dostál za Trunce. Do hry nezasáhl Čížek Jan, Doležel Michal a Šmíd

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *