Ragby Kemp Břehy 2021

Ragby kemp Břehy 2021

Jako již tradičně v druhé polovině srpna se konalo soustředění mládeže určené pro všechny mládežnické kategorie U8 až U16. A stejně jako dříve se toto soustředění konalo v našem oblíbeném Autokempu Buňkov ve Břehách. 

Než se rozepíšu o samotném soustředění musím velmi poděkovat všem hráčům i rodičům, protože účast bylo absolutně výborná, omluvenky bychom spočítali na jedné ruce. Jsme opravdu rádi, že děti chtějí na tyto akce jezdit a že je to evidentně baví.

Soustředění se zúčastnilo – 55 dětí RC Přelouč, 12 dětí RC Babice, 8 trenérů (děkujeme Honzovi Vrkočovi a Davidovi Volencovi z RC Babice za výpomoc) a pak celkem cca 8 lidí na výpomoc s přípravou jídel atd. 

Soustředění začalo ve středu 18.8.2021, kdy jsme na místo navozili veškeré zázemí a během několika málo hodin jsme opět vytvořili vlastní mini vesničku, do které se nám v odpoledních hodinách začali sjíždět i rodiče s dětmi. Nastal tradiční mumraj, kde se děti zase konečně sešly a ještě plní sil řádily po okolí a užívaly si společné chvíle. Večer táborák, posezení, diskuze, plánování tréninků a děti zatím volná zábava. 

Ve čtvrtek ráno jsme již najeli na zavedený režim – výběh kolem Buňkova, snídaně, odpočinek, dopolední trénink, svačinka, odpočinek, oběd, odpočinek, odpolední trénink, svačinka, volná zábava, večeře, soud, ohýnek, zpívání, sranda a zábava, hygiena, kino, večerka. Měli jsme štěstí na počasí, bylo příjemných 22 stupňů, lehce pod mrakem – zkrátka ideální počasí na tréninky. 

V pátek ráno k nám přijel náš oblíbený trenér z Rugby unie – Dan Beneš, který se postupně během dne věnoval všem kategoriím. Děti byly nadšené, trenéři se inspirovali a Dan získal spoustu malých i velkých fanoušků – takže win-win-win situace. Danovi moc děkujeme, jeho nácviky nám moc pomáhají a čerpáme z nich vždy spoustu inspirace. Večer opět následovala standardní rutina – večeře, soud, hygiena a zase jsme dětem přichystali promítání na velkém plátně – přeci jen už není tolik sil a děti si radši odpočinou u nějakého fajn animáku. Kdo nechtěl koukat na film se posadil k ohýnku a zazpíval si u ohýnku s kytárkou nějaké klasické táborákové hity. Pak už jen večerka a nabrat síly na další náročný den.

V sobotu se nám trochu oteplilo a dokonce nám rodiče přivezli paddleboardy, tak jsme po obědě naskákali do vody a užívali si trochu toho letního dovádění. Místo odpoledního tréninku jsme dětem z kategorií U8 až U12 přichystali závodní klání v ragbyathlonu – tento nový (a zcela jistě brzy olympijský) sport je složen ze 3 disciplín – běh na suchu, běh ve vodě a střelba na terč ragbyovým míčem – při netrefení cíle je nutné oběhnout trestné kolečko (podobně jako v biathlonu). Ačkoliv už se jednalo o 3tí den intenzivních tréninků, bylo vidět, že jakmile se v něčem soutěží, děti do toho dávají vše co mají (a to opravdu všichni). K večeru už do našeho miniměstečka začali přijíždět i rodiče našich svěřenců, protože sobotní večer tradičně patří společenskému setkání i s rodiči. Opět jsme si posedali k ohýnku, opekli jsme si trochu toho masa a dojídali gulášek z pátka. Zkrátka o jídlo, pití a zábavu nebyla nouze – a tak to má být. 

Neděle už patřila pouze balení a úklidu. Celý víkend nás provázelo naprosto luxusní počasí, nicméně v neděli to vypadalo, že kolem poledne začne pršet, tak jsme museli nasadit bleskové tempo balení. A to musíme poděkovat všem rodičům, kteří se zapojili, protože to nám pomohlo, abychom vše zabalili a odvezli včas. A to tak, že když jsme uklízeli na šatnách poslední věci, tak se spustil déšť, takže to asi lépe vyjít ani nemohlo. DĚKUJEME!!! 

Sečteno podtrženo – užili jsme si báječných 5 dní, plných sportovních výkonů, rozjařených tváří, zábavy, krásného počasí a k večeru i kulturních zážitků. Děti byly nadšené a to je pro nás tou nejlepší odměnou.

Chtěl bych poděkovat všem, kdo se podíleli na organizaci tohoto soustředění – Trenérům, vedení RC Přelouč, nadšeným rodičů a dalších našich přátel, kteří nezištně nabídly ruku k dílu. Ačkoliv se to pro někoho zdá jako maličkost, pro nás je každá maličkost obrovskou pomocí, za kterou jsme hluboce vděčni.

Nyní už nezbývá, než se vrhnout do nové sezóny a budeme se těšit zase za rok. 

Tým trenérů RC Přelouč
Bobin, Láďa, Milan, Jarda, Pavel, Vyky a Honza. 

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *