U10 vyrazili do Chrášťan

Po povedeném domácím turnaji jsme plni odhodlání vyrazili potvrdit naší formu do Chrášťan u Prahy na hřiště ARC Iuridica a to opět ve skupině „B“. Tentokrát dokonce v 10 hráčích: Páťa Blažej, Evička Cicková, Táda Dvořák, Maty Jedlička, Vítek Lelek, Víťa Míčová, Míra Tyc, Matěj Večerek, Vaneska Václavková a Domča „Čuchy“ Čuchal. Hned musím poděkovat rodičům, kteří neváhali sednout za volant – díky moc!

Po příjezdu nastala zdejší klasika a to okamžité obsazení dětského hřiště. V rámci rozcvičky jsme aspoň dělali různé „výzvy“ typu – tref se balónem do otvoru, atd… Nálada byla perfektní, na dětech bylo vidět, že už se těší na první zápas, tak to nebudeme zdržovat…

RA Olymp Jestřábi vs Přelouč Bizoni – 5 : 7

Do prvního zápasu jsme vlítli jako tornádo. Až jsem byl sám trochu zaskočen s jakou vervou hráči bojovali o každý balón. Zdálo se že i protivník je trochu zaskočen a v prvním poločase byl na hřišti pouze 1 tým. Po přestávce jsme přeci jen dost pozměnili sestavu a hra se trochu uklidnila a vyrovnala. Dokonce ke konci převzal otěže zápasu protivník, to už ale bylo pozdě na obrat. 

Iuridica vs Přelouč Bizoni – 7 : 4

V druhém zápase nás čekal domácí tým složený s docela vzrostlých mladíků, což naše hráče dost zaskočilo. Tento zápas se nehodnotí dobře, protože se přiznám, že nebylo k vidění příliš hezkých akcí. Naši hráči nemohli chytnout správný rytmus, skládky v podstatě neexistovaly… Nemohu říct, že by chyběla bojovnost, ale zkrátka tomu chyběla taková ta jiskra. Inu, pojďme na tento zápas zapomenout a rychle na prolejzačky… 🙂

Přelouč Bizoni vs Sparta B – 5 : 8

Bohužel nám moc prolejzačky nepomohly a v prvním poločase jsme pokračovali tam, kde jsme v předchozím zápase skončili. Nemastná neslaná hra bez náboje a bylo potřeba hráče trochu povzbudit. Jak se říká vykřesat jiskřičku, ze které potom vzejde plamen. V přestávce jsme dali hlavy dohromady a slíbili si, že ať se děje cokoliv, tak že se prostě jdeme na hřiště bavit, že si to tam jdeme užít. Mám radost, že se hra v druhém poločase razantně změnila a já viděl opět bojovníky jako v prvním zápase. Sice jsme výhru neurvali, ale za předvedenou hru v druhém poločase se rozhodně nemusíme stydět. 

Přelouč Bizoni vs RC Plzeň Hafani – 12 : 1

V posledním zápase předem musím podotknout, že nás čekal znatelně oslabený protivník z Plzně. Už při nástupu jim chyběly 2 opory týmu a během zápasu se zranila třetí. Kombinace této skutečnosti a našeho posíleného sebevědomí z konce předchozího zápasu znamenali jediné – naprostá dominance. A díky Janě Lelkové, která pěknou řádku položení zaznamenala, si můžete tuto hitparádu užít s námi. 


 

A to je pro tentokrát vše přátelé. Nyní nás čeká v neděli velký domácí turnaj U6 a U8, kde budeme pomáhat..

Tak Ragby ZDAR!

Honza Šmíd
Trenér kategorie U10

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *