Shrnutí zimních turnajů U10

V rámci zimní přípravy jsme nezaháleli ani s kategorií U10 a v novém roce jsme se zúčastnili všech tří turnajů.

Turnaje se konaly vždy v sobotu v termínech: 27.1., 10.2. a poslední 2.3.2024. Na všech turnajích jsme měli i přes chřipkovou sezónu poměrně dobrou účast, která vygradovala teď na posledním turnaji, kde jsme měli krásných 11 bizonků, což je úplně perfektní.

Omlouvám se, že tu nebudu popisovat jednotlivé turnaje a už vůbec ne zápasy. Tuto zimní přípravu jsme tentokrát už od začátku pojali „kreativně“ s cílem vyzkoušet určité změny v systému hry, zapojit co nejvíce hráčů a hráček a především maximálně posílit týmového ducha. Věřím, že se nám podařilo všechny cíle naplnit, turnaj od turnaje cítíme větší chuť u všech hráčů hrát a aktivně se zapojovat.

Zároveň jsme se zaměřili na hodnocení jednotlivých klíčových aspektů hry jak u celého týmu tak u jednotlivců. Co se týče hry celého týmu, musíme jednoznačně výrazně zapracovat na organizaci obrany. Často se nám stává, že nám na jedné straně chybí hráči, protože se stále pořád shlukují k oblasti balónu a ten když je pak rozehrán do strany, tak nám tam hráči chybí. U některých jednotlivců zároveň musíme hodně zapracovat na skládkách, tam nám to pořád u některých hodně „skřípe“.

Co naopak mohu hodnotit kladně je útočná hra. Tam nám skládají občas komplimenty i trenéři ostatních týmů, což opravdu potěší. Umíme si hezky roztáhnout hru do stran, podporovat se, jsme schopni si přihrát v pohybu a tím využít lépe volný prostor. 

Hodně jsme zlepšili i aktivitu „mimo hru“ – tedy v momentě přerušení, po položení pětky atd. Tam nám občas trvalo dlouho se postavit do pozic a být připraveni na hru. 

Sečteno podtrženo – zimní příprava byla velmi dobrá a už se nemůžeme dočkat, až vyběhneme na trávník – počasí posledních dnů nás k tomu přímo vybízí.

První venkovní turnaj kategorie U10 by se měl konat v neděli 24.3.2024 na Tatrovce. Tak už se nemůžeme dočkat!

Honza a Tomáš

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *