U12 – Halový turnaj Říčany, neděle 3.3.2024

V tuto neděli jsme se zúčastnili posledního halového turnaje letošní zimy. Tyto turnaje jsou skvělou přípravou před nadcházející sezónou a tímto moc děkujeme Říčanům za skvělou organizaci. Dostatečný počet přihlášených dětí nám umožnil přihlásit dokonce dva týmy a zařadit je do jejich odpovídajících výkonnostních skupin, což je pro rozvoj dětí obrovsky přínosné.

 U12 A

Kategorie U12 A nastoupila v této sestavě: J. Bulánek, D. Míčová, M. Neuman, P. Dvořák., M. Tyc, V. Kejda a P. Křivčíková.

Do prvního zápasu proti Tatře jsme nastoupili s nadšením a i přes velké množství předhozů se nám podařilo zvítězit za stavu 6:4. Tři pětky položil J. Bulánek, dvě pětky D. Míčová a jednu pětku P. Křivčíková. Druhý zápas proti Říčanům byl vyrovnanější a v podstatě celou dobu jsme vedli 3:2, bohužel v poslední chvíli Říčany položili pětku a celkový stav zápasu skončil nerozhodně 3:3. V tomto zápasu byla naše největší slabina zahozené balony po skládce. Děti se tak moc snažili zvítězit, že bezmyšlenkovitě zahazovaly po skládce balon, sice na svou stranu, ale rychlý soupeř toho vždy využil a volný balon se mu podařilo získat první a dát nám body. Po tomto zápase byla také na dětech celkem znát únava. Do tohoto zápasu daly opravdu všechno. Dvě pětky položil J. Bulánek a jednu pětku D. Míčová. Naším třetím soupeřem byla Praga. Děti do tohoto zápasu nastoupili s mírnou ztrátou motivace. Soupeř byl lepší a pohráli jsme 6:2, kdy pětky za Přelouč pokládali J. Bulánek a D. Míčová. Do čtvrtého a zároveň posledního zápasu proti Petrovicích děti nastupovaly už s lepší náladou, ale byla z nich mírně cítit nervozita kvůli předešlému prohranému zápasu. Nic méně po první naší položené pětce, kterou soupeři dal M. Neuman se týmový duch začal zvedat a zápas probíhal tak, že když dal soupeř pětku, hned jsme mu ji vrátili. Další dvě pětky položil J. Bulánek. Zápas skončil za stavu 4:3, když vítěznou pětkou ukončila zápas D. Míčová.

Zásluhu na všech položených pětkách měl ale komplet celý tým, děti hrály týmově, podporovaly se a bez toho, aniž by spolupracovaly by nedaly pětku žádnou. Na čem by měly děti zapracovat jsou situace v rucku, kdy rozehrání balónu někdy trvá zbytečně dlouho.

Trenérka: Kalvová Olga

U12 B

Jelikož jsme měli tým i ve vyšší výkonnostní skupině, tak kategorie U12 B nastoupila bez svých stabilních opor, což  na našem výkonu to bylo znát. Děti se stále zdráhají převzít iniciativu a stát se tím tahounem týmu, který svým výkonem požene všechny spoluhráče kupředu.

Ve chvílích, kdy jsou děti vystaveni přímé konfrontaci se soupeřem, tak najednou zjišťují, že to za ně nikdo jiný neodehraje a že pomyslnou tíhu odpovědnosti si za ně nikdo nepřevezme. Musíme zapracovat na větší chuti vítězit a celkově zvýšit naše nasazení.

Každopádně právě toto uvědomění, byl onen hlavní cíl těchto zimních turnajů. Postupem času se náš výkon v turnajích začal zlepšovat. Děti si pomalu začínají plnit své úkoly na hřišti a pracovat aktivněji. Pevně věřím, že do jarní sezóny vstoupíme připravení a že se všichni hráči postupně adaptují na potřebnou úroveň naší hry. Každopádně nám nechyběla dobrá nálada a dostatek nadšení, což je pro další rozvoj důležité.

Trenér: Homola Ladislav

Všem dětem děkujeme za předvedené výkony.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *