Výhra v semifinále nad doposud neporaženou Bystrcí

Přelouč nastoupila v neděli 14. 5. v Brně Bystrci k semifinále 1. ligy. Bylo jasné, že zápas bude hodně vyrovnaný, kdy Bystrc zvítězila ve všech 6-ti předešlých utkáních Moravské skupiny a suverénně ovládla i čtvrtfinále se společenstvím Nýrska a Českých Budějovic, těm dokonce nadělila nepopulární 100 bodový příděl.

Utkání jsme začali velmi aktivně a naši iniciativu jsme ve 3. minutě proměnili ukázkovým dropgoalem Jan Kohouta 0:3. Prvních deset minut Bystrc nevěděla jak se vymanit z našeho tlaku, ale  i přes převahu jsme první pětku položili až ve 27. minutě, kdy po sérii fází prorazil to pětkoviště David Staněk a Jan Kohout přidal další dva body z následné konverze a stav na konci prvního poločasu byl překvapivý – 0:10.

I ve druhém poločase jsme měli více že hry hlavně díky dobré taktice a velmi dobrém a disciplinovaném výkonu celého týmu. Ve 48.minutě po vyhraném mlýnu, rozehrání balónu vazačem Štěpánem Truncem a po jeho přihrávce se štěstím utekl Jakub Čížek, kterému balón poskakoval mezi rukami, ale dokázal ho zkrotit a pětkou pod háčko navýšil na 0:15, Honza Kohout se znovu nemýlil a stav byl 0:17.

Hra v této části byla hodně kouskovaná velkým počtem mlýnů a autů, ale utkání jsme většinu času měli pod kontrolou. Soupeř přesto dokázal pětkou a konverzí snížit na 7:17. V této době jsme hráli bez vyloučeného Martina Hanče, který obligátně obdržel žlutou kartu za nebezpečnou hru (vysoká skládka). Další body však už nepadly a přesilovku domácích jsme ustáli a dovedli utkání do vítězného konce.

Finále je na pořadu již tento víkend a soupeřem nám bude Rakouský Donau Wien, který v druhém semifinále zvítězil v Říčanech. Termín, kdy a kde se bude hrát zveřejníme ihned po rozhodnutí STK, kdy je možné, že se obě finále, jak to extraligové tak i to ligové odehraje v Říčanech.

RC Bystrc Brno – RC Přelouč 7:17 (0:10) ŽK: Hanč
Body: Kohout 7 (1DG, 2KPP), Staněk, Čížek Jakub 5 (1P)
Sestava: Dušek, Čejka, Staněk, Pánek, Krejzl, Jech, Hanč, Trunec, Čížek Jakub, Kohout, Chrbolka, Nevrlý, Čížek Jan, Zámiš, Petržilka
Střídali: Halík, Rosenkranz do hry nezasáhli: Šimon, Charvát, Doležel

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *