Vydřené vítězství nad Tatrou

V odvetném utkání s Tatrou Smíchov U23, kdy jsme v prvním zápase soupeři podlehli o 4 body jsme chtěli vyhrát a  potvrdit tak zlepšenou hru v jarní části. Bohužel nám chyběl vykartovaný David Staněk a Tomáš Adamec, který už se na plno věnuje své disciplíně Rugby League. Do týmu se naopak pomalu vrací Štěpán Trunec, který se zapojuje do hry vždy na 20 – 30 minut.

RC Přelouč – RC Tatra Smíchov U23 29:26 (24:7)

Body: Chrbolka 15,   Suchý 5, Čížek Jakub 5, Kohout Jan 4
Sestava: Čejka, Dušek, Charvát, Krejzl, Jech, Dostál, Preininger, Suchý, Řičica, Kohout Jan, Čížek Jan, Nevrlý, Chrbolka, Petržilka, Čížek Jakub, střídali: Rosenkranz, Zikán, Halík, Trunec, Doležel

Do utkání jsme vlétli a od úvodních minut se prosadili i bodově, když ve druhé minutě otevřel skóre Olda Chrbolka a v 8. minutě navýšil  skóre Petr Suchý a s konverzí Jana Kohouta jsme vedli 12:0. Pokračovali jsme v dobré hře a v tempu a třetí pětku položil Jakub Čížek a s úspěšnou konverzí Jana Kohouta jsme vedli 19:0. Soupeř však nesložil zbraně, vyrovnal hru a v 25 minutě snížil na 19:7.  Ani nás snížení soupeře nijak nerozhodilo a svou druhou pětku v utkání, celkově už čtvrtou našeho týmu přidal Olda Chrbolka a do šaten se šlo za stavu 24:7.

V závěru poločasu vystřídal za ovací celé tribuny Radek Dostál, který v tomto zápase ukončil svou dlouhou a bohatou sportovní kariéru. Blankovi moc děkujeme a přejeme do sportovního důchodu hodně zdraví a pohody a věříme že nezapomene cestu na náš stánek a vypomůže při chodu klubu ať už v jakékoliv formě.

Druhý poločas začal lépe soupeř a nebezpečně obléhal naše brankoviště, my jsme se ubránili a odpověděli tím nejlepším způsobem a to třetí pětkou Oldy Chrbolky a navýšili v 53. minutě na 29:7. Mladý tým Tatry však nadále hrál svou hru a v 58. minutě snížil na 29:14. My jsme utkání zdramatizovali svými chybami a silný protivítr nám dělal velké problémy a naopak hostům dával do slova křídla. Bránili jsme své brankoviště co to šlo, ale nedokázali v posledních minutách zabránit dvěma pětkám a doslova darovat Smíchovským dva body za bonusovou pětku a výsledek o míň jak sedm bodů. Dělba bodů tak byla naprosto stejná jako v utkání v Praze a v průběžné tabulce jsme se posunuli na 3. místo právě před tým Tatry U23.

K dalšímu utkání zajíždíme na půdu Bystrce, která svými zlepšenými výkony jde nahoru. Na zápas cestujeme autobusem, odjezd bude upřesněn.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *