U12 NA TURNAJI V BABICÍCH

V neděli 14. 4. 2024 jsme se zúčastnili dalšího turnaje, který se tentokrát konal na hřišti spřáteleného klubu Rugby Babice. V krásném počasí jsme opakovaně nastoupili ve skupině A, kde se můžeme konfrontovat s těmi nejlepšími. Jedině to nás posouvá dále a hráči musí opravdu předvést své maximum.

RC Přelouč vs RC Babice

V Prvním zápase jsme se utkali s dobře hrajícím domácím týmem.  Opakovaně se nám nepodařilo zachytit začátek zápasu a chvilku nám trvalo, než jsme se probudili k nějaké vyšší aktivitě. Naštěstí jsme se stihli probrat ještě do poločasu a postupně jsme dokázali převzít pomyslné otěže tohoto zápasu. Tento Naprosto vyrovnaný zápas skončil naší výhrou 6 : 4.  Za tento zápas musím poděkovat hráčům a trenérům Babic za naprosto skvělý fair play přístup. V situaci, kdy hráč sám rozhodčímu řekne, že jeho pětka nemá být uznána, jelikož se dopustil předhozu, vnímám jako naprosto výjimečný a ukázkový přístup.  V obdobných detailech se ukrývá krása výchovy mládeže ve sportu.

RC Přelouč vs Ammor Sport

Ve druhém zápase jsme nastoupili proti výběru několika klubu ČR pod názvem Ammor Sport. Tento spolek skvěle využívá onoho celorepublikového spojení a je tak schopen na takový turnaj poskládat několik týmů, kdy si z dostatečného počtu dokážou vybrat opravdu ty lepší hráče.  Bohužel systém turnaje nám nalosoval oba zápasy přímo po sobě a na našem výkonu to bylo znát. V obou poločasech jsme v začátcích hráli opravdu vyrovnaně, nicméně s přibývajícím časem nám znatelně docházeli síly. Zápas byl opravdu pěkný. Bohužel se v situacích kdy zrovna nevedeme, potýkáme se ztrátou motivace, kdy přestaneme hrát naší kolektivní hru a strhává nás to k čistě individualizmu. Tento zápas jsme zaslouženě podlehli kvalitnímu soupeři 2 : 8. Právě v těchto zápasech je zapotřebí ukázat větší kolektivní touhu po vítězství a udržet si systém týmové otevřené hry do volných prostor hřiště.

Každopádně tento turnaj hodnotím kladně. Jedna prohra a jedna výhra je pro náš rozvoj přesně to nejlepší co můžeme zažívat. Učíme se tak přijmou porážku a na druhé straně se radovat z výhry.

Ještě jednou děkuji Babicím za pořadatelství a jejich skvělý přístup a všem hráčům děkuji za předvedené výkony, rodičům děkuji za podporu

Trenér U12 – Homola Ladislav

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *