V pátém kole jsme za deštivého počasí zajížděli do Říčan

Chladné počasí sebou přineslo i vydatné deště a tak se muselo utkání v Říčanech odehrát na druhém hřišti, protože hlavní hřiště se ocitlo z velké části pod vodou. Šli jsme do utkání, tak jako v předešlých kolech, s velkým odhodláním a cílem, nejen zopakovat dobré výkony, ale pokusit se i soupeře překvapit a urvat nějaké body. Do Říčan odcestovalo 22 hráčů a ve zbrani jsou už i starší hráči z důvodů nemocí, zranění a také nařízené karantény.

Těžký terén dělal poblémy obou týmům a naší největší slabinou byla absence obou našich skokanů a autová vhazování se nám vůbec nedařila. V mlýnech jsme naopak neměli problém a v poslední dvacetiminutovce jsme měli hodně navrch. Ale pěkně po pořádku, jsme zatím jediný tým, který nepotkalo žádné omezení z pohledu Covid-19 a dalo by se říct, že tým získává cenné zkušenosti a zápas od zápasu se ve všech činnostech posouvá dopředu. První čtvrthodina žádné body nepřinesla a až z trestného kopu se domácí Říčany ujaly vedení 3:0 a v druhé dvacetiminutovce položily dvě pětky a vedly 13:0. My jsme kontrovali trestným kopem Jana Kohouta na 3:13 a drželi se soupeři na dištanc. Do poločasu domácí ještě v závěru zvýšili trestným kopem na 16:3.

V předešlých kolech jsme většinou druhé poločasy zahráli velmi dobře a soupeře dostali pod velký tlak a jinak tomu nebylo ani v Říčanech, kdy naše převaha vyústila v položení kapitána Jana Čížka. Pětka padla po rojové hře, protlačení balónu do pětkoviště a snížili jsme na 16:8, bohužel kopáč Vítek Rozkošný jen těsně minul branku. Domácím se podařilo vymanit z naší převahy a v podstatě ihned položili svoji třetí pětku a s kopem po položení vedli 23:8. Pětka domácích nás ještě víc nabudila a po mlýnu před brankovištěm Říčan jsme mlýn dotlačili až do jeho pětkoviště a vazačem Štěpánem Truncem snížili na 23:13, Vítek Rozkošný i po druhé těsně minul prostor mezi tyčemi a moc jsme chtěli položit třetí pětku a získat tak defenzívní bod. K naší smůle měly poslední slovo Říčany, které v poslední minutě a vlastně v poslední akci utkání položily svoji čtvrtou pětku a s úspěšnou konverzí skončilo vyrovnané utkání 30:13.

I po páté jsme ze hřiště odešli se vztyčenou hlavou a i když to na žádné body dnes nestačilo, máme opět dobrý pocit ze hry a chuť hrát. Po pěti prohrách nás neopouští elán a těšíme se na další utkání, které je na pořadu příští sobotu 3. října v 14:00. Do Přelouče přijede Slavia Praha a bude to přímý souboj o 7. místo v průběžně tabulce.

RC Mountfield Říčany – RC Bizoni Přelouč 30:13 (16:3)
Body: Trunec 5, Čížek Jan 5, Kohout Jan 3
 
Sestava 1. Staněk 2. Novák 3. Horáček 4. Hanč 5. Pánek 6. Suchý 7. Jech 8. Trunec 9. Rozkošný 10. Čížek Jan 11.Petržilka 12. Nevrlý 13. Čížek Jakub 14. Krčmář 15. Kohout Jan
Střídali: 41m. Doležel Lukáš za Krčmáře, 50m. Čejka za Nováka, 55m. Pavelka za Suchýho, Šmíd za Jecha, 70m. Doležel Michal za Čížka Jakuba
Do hry nezasáhli: Charvát a Kohout Martin

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *