U10 na Slavii

U10 – 4. Regionální Turnaj na Slávii

O prvním říjnovém víkendu jsme s hráči kategorie U10 zavítali na turnaj na pražskou Slavii. 

Kvůli podzimní vlně chřipek a viróz se nám bohužel nepodařilo sestavit dva původně plánované týmy – jeden do skupiny B a jeden do „céčka“. Vzhledem k absenci většiny starších a zkušenějších hráčů jsme se na místě rozhodli, že si nakonec zkusíme zahrát skupinu C.

Tohoto turnaje se zúčastnili převážně noví hráči a hráčky, pro některé to byl vůbec první turnaj a tak jsme si za cíl dali hrát „týmovou hru“ s maximem přihrávek, zabojovat o každý míč a v praxi si zkusit atmosféru „ostrých“ zápasů. Naši hráči se po „opatrném“ prvním zápase rozkoukali a předváděli pěknou a hlavně bojovnou hru. Každý zápas bylo vidět, jak se nám zlepšuje spolupráce, komunikace a pohyb na hřišti. Měl jsem opravdu radost, jak rychle se noví hráči učí od těch zkušenějších a všichni se zapojují do hry. 

Z celkového počtu 5-ti zápasů jsme 3 x zvítězili a 2 x prohráli, což samo o sobě není vůbec důležité, ale na druhou stranu to našim malým Bizonům udělalo ohromnou radost, protože kvality skupiny C z tohoto turnaje se velmi blížili skupině B.

Podtrženo sečteno, naši hráči předvedli velmi dobrý výkon za který se nemusí rozhodně stydět, protože se hrálo rychleji a přesněji než jsme standardně u „céčka“ zvyklí.

Všem zúčastněným hráčům a rodičům děkuji za účast a podporu.

Rugby zdar!
Jarda

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *