Přelouč zakončila základní část vysokou prohrou na Spartě

V sobotu 30. dubna zakončila mužská Extraliga ragby posledním kolem svou základní část. Už před posledním kolem bylo rozhodnuto, které týmy budou hrát play-off a které naopak o udržení v soutěži.

Přelouč v závěrečném kole čekal druhý tým tabulky, pražská Sparta. Bohužel Přelouč postihlo znovu velké množství omluvenek z řad hráčů, především z důvodu zranění a pracovním povinností. Hrající trenér Honza Čížek měl tak velkou hlavu s poskládáním soupisky na zápas, kde měl na výběr pouze z 18 hráčů.

Sparta vstoupila do hry aktivně a už ve 2. minutě položila s konverzí a ujala se vedení 7:0. Nám se podařilo rychle odpovědět, když po vyhraném autu a fázích roje položil Nevrlý. Zbytek poločasu už byl v režii Sparty, která utekla rychlými třemi pětkami hned po výkopu, a poločasové skóre se zastavilo na hrozivém stavu 60:7.

Druhý poločas začal stejně jako ten první. Na rychlou hru Sparty jsme neměli žádnou odpověď. Druhá naše pětka padla po vyhraném mlýnu před brankovištěm a protlačení Staňkem. V utkání byly vidět 2 žluté karty, na každé straně po jedné. Za Přelouč obdržel kartu Trunec, za nedovolený atak hráče po odkopu.

Zbytek zápasu pokládala pětky už jen Sparta, která byla bohužel o třídu lepší a proti její sestavě doplněné o hráče z Jihoafrické republiky a Nigérie jsme byli bez šancí.

Teď je před námi dva týdny pauza a poté pojedeme k semifinálovému boji o celkové 5. místo do Vyškova.

RC Sparta Praha – RC Přelouč 105:14 (60:14)

Body: Nevrlý, Staněk 5 (1P), Čížek Jan 4 (2 KPP)
Sestava: Horáček, Novák, Staněk, Jech, Krejzl, Suchý, Dostál, Trunec, Čížek Jakub, Čížek Jan, Krčmář, Nevrlý, Petržilka, Pospíšil, Doležel
Střídali: Charvát, Šmíd, Preininger

 

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *