Postup do boje o celkové 9. místo jsme potvrdili vítězstvím ve Zlíně

V neděli 30. 11. odehráli Bizoni z Přelouče odvetné utkání Poháru XV 2022 ve Zlíně. Přivezli jsme si celkem pohodový náskok 40 bodů a ten jsme chtěli potvrdit a ještě navýšit. Přes mnoho chyb, které nás provázely po celé utkání jsme dokázali Kance ze Zlína porazit i podruhé.

První poločas byl podobný tomu v Přelouči, kdy byla hra velmi  vyrovnaná a až v 25. minutě otevřel účet utkání Jan Čížek. Do poločasu jsme položili ještě jednou, kdy se do brankoviště efektně probil Štěpán Krejzl. V obou případech byl kopáč Jan Kohout úspěšný a stav v poločase byl 14:0.

Ve druhém poločase se Zlín začal dotahovat, ale i nám se podařilo přidat další body a drželi jsme si dostatečný náskok, který jsme si do konce utkání pohlídali a postoupili do finále Poháru XV 2022 o celkové 9. místo, kde nám bude soupeřem tým Bystrce Brno. Třetí a čtvrtou pětku položili Jan Čížek a Štěpán Trunec. Jan Kohout byl 100% ve všech svých konverzích a navíc přidal i dva trestné kopy. Fazóna našeho kopáče by se dala přirovnat k excelentnímu Johnymu Wilkinsonovi, opravdu parádní kopy, které předváděl i v prvním domácím utkání.

Utkání se bude hrát v Přelouči díky vyššímu skóre ze semifinálových utkání skupiny C. Termín je dle rozpisu stanoven na 20.11., ale zatím není pevně dán.

RC Zlín – RC Přelouč 17:34 (0:14)
Body: Kohout 14 (4KPP,2TK) Čížek Jan 10 (2P), Krejzl, Trunec 5 (1P)
Sestava Přelouče: Dušek, Horáček, Charvát, Pánek, Jech, Hanč, Krejzl, Preininger, Stýblo, Kohout, Řičica, Rozkošný, Čížek Jan, Nevrlý, Čížek Jakub
Střídali: Staněk, Dostál, Trunec, Beneš, Šmíd

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *