Ohlédnutí za rokem 2020 – nejmladší kategorie U6 a U8

Zimní příprava na začátku roku probíhala jako již tradičně v tělocvičně, kde jsme se s dětmi pracovali na zvýšení fyzické kondice, ale především hraní různých dovednostních her, abychom si užili co nejvíc legrace. Ještě z podzimu 2019 jsme měli rozjetou spolupráci s kluby Kralupy Havrani a Iuridica Sovy, se kterými jsme nasazovali týmy do turnajů pod názvem KIP. Cílem bylo sjednotit výkonnostně vyrovnané hráče a hráčky do týmů tak, aby si všichni plnohodnotně zahráli a především se také posouvali, což myslím fungovalo náramně a všichni napříč jsme si tuto spolupráci pochvalovali.
V lednu jsme takto stihli odehrát ještě 1 turnaj v hale ve Zbuzanech, poté však dorazil na nejstarší kontinent nezvaný host a jak tréninkům tak turnajům bylo takzvaně odpískáno.
Ačkoliv jsme se na jaře snažili alespoň online motivovat děti k pohybu a individuálnímu tréninku, tak při návratu na trávník byla neplánovaná pauza hodně znát. V červnu jsme odehráli pouze 1 turnaj v Říčanech a potom jsme uspořádali přátelské zápasy v Přelouči, kam jsme pozvali týmy z Babic a Vyškova a užili si den plný ragby. Shodou okolností na obou těchto akcích vydatně pršelo, tedy pro ragby naprosto ideální podmínky – rozzářené tváře dětí válející se v bahně – no co může být víc?
Na konci prázdnin, jako každý rok, proběhlo soustředění mládežnických kategorií. Pro spoustu hráčů bylo soustředění o seznamování se s novými týmy (přestupy mezi kategoriemi), ale také s novými pravidly, které měly být platné od září 2020.
Zároveň také došlo ke změně trenérů, kdy se kategorií U6 a U8 ujmuli Jarda s Pavlem. Honza se přesunul do kategorie U10.
Ještě před startem podzimní sezóny se uskutečnil přesunutý Havran Cup, tentokráte trefně přejmenovaný na BezroušCUP. Je to turnaj, kde se klubová příslušnost rozstřelí hned po příjezdu a trenéři i děti se rozčlení do „mezinárodních“ týmů. Je to nádherný turnaj, kde jak děti tak trenéři vyzkouší spoluhráče či svěřence z jiných týmů a mají možnost předvést své „schopnosti“ i mimo svůj standardní prostor.
Na podzim jsme se snažili objet všechny turnaje. V kategorii U6 jsme bohužel neměli na turnaje žádné zastoupení, nicméně kategorie U8 se zúčastnila všech turnajů, které se uskutečnily. Na dětech byl znatelný obrovský posun na každém dalším turnaji. Máme v této kategorii hned několik obrovských nadějí a je nesmírná škoda, že nám zase ten neřád koviďáckej v říjnu zastavil veškeré aktivity.
A tím jsme tedy ukončili předčasně tento rok, který nám v našich aktivitách úplně nepřál. Můžeme jen doufat, že příští rok už bude trochu lépe a že se budeme scházet častěji při této nádherné hře, která nás tak strašně moc baví.

Všem hráčům i rodičům bychom chtěli popřát krásné svátky a co možná nejlepší nový rok 2021.

Za RC Přelouč,
Honza, Jarda a Pavel

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *