Ohlédnutí za rokem 2020 – kategorie U10

Pro kategorii U10 byl rok 2020 ve znamení spousty změn. Samozřejmě i zde nás postihla pandemie a všudypřítomná opatření omezující náš provoz. Jarní příprava byla tedy spíše zaměřená již dopředu na přechod některých hráčů do kategorie U12 a zároveň příchod spousty hráčů a hráček z kategorie U8. Dá se říct, že na jaře jsme dávali tak nějak nový tým už dopředu dohromady. Bohužel se nestihnul žádný turnaj, pouze přátelská utkání v rámci dne ragby u nás doma v Přelouči. 

V létě jsme si trochu odpočinuli a na konci prázdnin jsme se sešli na soustředění, kde došlo také ke změně trenéra, kdy Milan se přesunul k Bobinovi do kategorie U14, kde je potřeba, aby se hráčům a hráčkám věnovalo více trenérů. A ke kategorii přestoupil Honza a v podstatě i Jarda a Pavel. Tato trojice společnými silami „krotí“ kategorie nejmladší od U6 do U10. 

Na soustředění v Břehách u Přelouče jsme se samozřejmě plně soustředili na budování nového týmu a zároveň jsme se zaměřili na nová pravidla platná od září 2020 – mezi hlavní změny patří důraz na skládku od pasu dolů a především na hledání prostoru (zákaz prorážení). No, už jsme se nemohli dočkat na podzimní sezónu. 

V září nás na začátku čekal ještě přesunutý turnaj v Kralupech s názvem BezroušCup (původní Havran Cup), který je specifický tím, že se zde hráči i trenéři rozdělí do různých „mezinárodních“ týmů. Pro spousty hráčů toto byl rozlučkový turnaj s původní kategorií, protože se ještě hrál tak, jakoby to bylo na jaře. Turnaj jsme si jako vždy užili a posíláme pozdravy kamarádům do Kralup.

Hned další víkend už jsme se vydali na první turnaj v nové sezóně a to rovnou do dalekého Nýrska na Šumavě. Protože jsme se nechtěli brzo ráno trmácet autobusem, tak jsme vyrazili už v sobotu vlakem a přespaly v chatičkách v autokempu Nýrsko. Já osobně mám tyto akce moc rád, protože přesně na těchto akcích se nejlépe buduje tým a vznikají přátelské vztahy. Celý víkend proběhl parádně a na turnaji jsme si do sytosti vychutnali báječné ragby s výhledem na krásné kopce Všerubské Vrchoviny. 

Další víkend nás čekal turnaj v Babicích kam jezdíme moc rádi, protože se tam cítíme vlastně jako doma.  Co je báječné, tak už v Nýrsku jsem v kategorii U10 začali stavět 2 týmy. Má to obrovskou výhodu, protože děti si více a kvalitněji zahrají. Bohužel, počty jsou pak dost napnuté a jakmile se nám někdo zraní, tak musíme notně improvizovat. Ale i v této disciplíně jsme se dobře potrénovali a zvládáme to bez výrazných potíží. 

Po tomto turnaji už bohužel začaly přicházet podzimní restrikce a čekal nás poslední turnaj na Pragovce. Organizačně už tento turnaj byl trochu odlišný, protože jsme se nemohly sejít všechny týmy najednou, ale v několika „vlnách“. Naštěstí se nám podařilo oba naše týmy vměstnat do jedné vlny, takže jsme se nemuseli v rámci našeho klubu rozdělovat. Musím říct, že na tomto turnaji už se plně začala projevovat sehranost a zkušenost našeho týmu ve skupině B, který předváděl parádní nasazení i soudržnost, což pro nás bylo úplně nejvíc. Koukat na vyrovnané souboje s velmi kvalitními soupeři je pro trenéra něco jako nirvána. Zároveň i hráči a hráčky v C skupině se posouvali a někteří předváděli výkony hodné skupiny B. Prostě paráda. 

O to víc nás mrzí, že to byl poslední turnaj před zpřísněním opatření a do teď už jsme bohužel nic dalšího neodehráli. Navíc nemůžeme ani trénovat, tak naším přáním do nového roku je, abychom se mohli co nejdříve začít scházet a navázat na to, co se nám tak dařilo v začátku sezóny. 

Přejeme všem hráčkám, hráčům, rodičům a všem přátelům a podporovatelům krásné svátky a do nového roku hlavně zdraví a co nejrychlejší návrat k „normálu“.

Za RC Přelouč,
Honza, Jarda a Milan

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *