Informace z Valné hromady

V sobotu 12. února se na našich kabinách konala volební Valná hromada klubu. Na těchto řádcích bychom Vás chtěli seznámit s výsledky tohoto jednání.

Takže co vlastně jsme na Valné hromadě probrali a co se rozhodlo?

„Nový“ Prezident a výkonný výbor

Pozici prezidenta obhájil Bořivoj Trejbal a bude tedy pokračovat ve svém zcela jistě správném vedení klubu.

Zde tedy žádná změna nenastala, do Výkonného výboru, ale přeci jen trochu fouknul vítr jak se říká. Došlo ke změně na pozici Sportovního ředitele, kde Martin Kohout nově zastává pozici Jednatele klubu a na pozici sportovního ředitele nově nastoupil Honza Čížek, který tak chce zúročit své dlouholeté zkušenosti z trenérské činnosti u týmů mužů a ze své dnes již bohaté reprezentační kariéry.

Nově přibyl do výkonného výboru Jan Šmíd, který by měl zastupovat mládež a naopak odstoupil ze své funkce Lukáš Oczadlý, který několik sezón vedl tým žen – nyní mu bohužel nedostatek času a nové bydliště brání ve vykonávání této funkce a nám nezbývá než Lukášovi za jeho práci poděkovat a popřát jemu i jeho rodině mnoho štěstí.

Celé složení Výkonného výboru najdete na stránce Představení klubu.

Změna v členských příspěvcích

Asi nejdůležitější změna se udála na poli členských příspěvků. Už to bylo nějakou dobu na spadnutí, ačkoliv se vedení klubu bránilo zuby nehty, už je zkrátka situace taková, že není možné držet tak nízkou cenu členských příspěvků. Co si budeme povídat, cena 1300,- na rok pro mládež jsou asi nejnižší členské příspěvky sportovního klubu na světě a to se nedá držet do nekonečna.

Když vezmeme co vše je v členském příspěvku zahrnuto, asi každý pochopí že změna byla nevyhnutelná:

  • Licence a poplatky ČSRU
  • Platby za rozhodčí
  • Zdravotní sportovní prohlídky
  • Doprava na turnaje a tréninky (v případě externích tréninků především v Babicích)
  • Sportovní vybavení na zápasy a tréninkové vybavení
  • Příspěvky na klubové oblečení
  • Příspěvky na soustředění

Nová výše členských příspěvků je tedy následující:

  • Hráči do 11 let (včetně) – 1500,- / rok
  • Hráč, který dovrší 12 let v daném roce – 1800,- / rok
  • Hráč, který dovrší 19 let v daném roce – 2000,- / rok
  • Člen, Výkonný výbor, trenér – 500,- / rok
  • Čestná člen – 0,- / rok
VOLBA ČESTNÉHO ČLENA

Na návrh výkonného výboru byl jmenován čestným členem a tedy uveden do síně slávy RC Přelouč jeho spoluzakladatel Jiří „Míťák“ Mít. Byli jsme moc rádi, že si Jirka našel čas a dorazil na Valnou hromadu, abychom mu osobně mohli poděkovat za to, co pro klub dělal po dlouhá léta.

Naše síň slávy se tedy rozrostla o dalšího člena – bližší informace naleznete zde.

Ostatní body programu

Dále se na Valné hromadě probralo hospodaření klubu a rozpočet na rok 2022. Řešily se další organizační drobnosti a také samozřejmě byla i všeobecná diskuze. Vzhledem k tomu, že již tou dobou probíhal zápas turnaje šesti národů – Wales vs Skotsko, tak se většina účastníků snažila formulovat svoje poznámky opravdu věcně a bez zbytečných prodlev byla Valná hromada ukončena a mohlo se přejít ke sledování vrcholného ragby.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *