Hostili jsme domácí turnaj kategorie U10

Tuto neděli jsme měli tu čest opět pořádat turnaj kategorie U10 u nás v Přelouči. Tyto domácí turnaje jsou pro nás vždy tou nejlepší možností, jak ukázat rodičům, příbuzným a přátelům, co jsme se naučili a čemu se to vlastně věnujeme. Je to tedy vždy velká výzva a očekávání.

V neděli jsme se vzbudili do krásného slunného počasí, kdy nebylo ani vedro, ani zima – zkrátka naprosto ideální. I trenéři z ostatních klubů se podivují, jak my to děláme, že v Přelouči na turnajích máme vždy krásné počasí. Inu, kdo umí, ten umí… 🙂

Z našich řad dorazilo 9 dětí: Viktorka, Táda, Matěj, David, Adam, Šimon, Matouš, Denis a Ondra. Původně jsme měli ambice zapsat nás do skupiny B, nicméně vzhledem k počtu přihlášených týmů v jednotlivých skupinách jsme nakonec přesedlali do skupiny C, kde byly přihlášeny původně jen 2 týmy: Petrovice a Vrchlabí. Sehráli jsme s oběma týmy 2 zápasy – dohromady tedy 4 zápasy.

Z těchto 4 zápasů bereme 3 výhry a 1 prohru. Snažili jsme se nasazovat co nejvíce ty méně zkušené hráče, aby se opět co nejvíce zapojili do hry a je super, že to se opravdu naplnilo a já jsem neviděl nikoho na hřišti, kdo by nechtěl hrát. Z toho mám velkou radost. Nicméně zkušenější hráči zkrátka potřebují konfrontaci s lepšími týmy, protože ve skupině C jedou na půl plynu a to je nikam neposune. Naopak, pak se postaví silnějšímu týmu a budou zaskočeni rychlostí a tvrdostí hry.

Hlavní cíl je nyní ve spolupráci s ostatními kluby, které řeší podobný problém, zkombinovat hráče do několika týmů, aby jejich výkonnost byla srovnatelná.

A jako dlouhodobý cíl si nastavit, abychom v kategorii U10 měli stabilně minimálně cca 15 hráčů/hráček, abychom mohli stavět 2 týmy. To by bylo úplně nejlepší. K tomu ale potřebujeme Vás. Doporučte nás u známých či kolegů. Na trénink může přijít kdokoliv vyzkoušet si náš sport. Finančně do začátku není třeba téměř nic. Stačí sportovní oblečení na ven a kopačky můžeme zapůjčit. Zkrátka nikomu nic nebrání si to u nás vyzkoušet… 🙂

Příští turnaj nás čeká v neděli 21.4. v Českých Budějovicích, kam se chystáme na dvoudenní výlet, tak nám držte palce…

Trenéři kategorie U10
Jan Šmíd a Tomáš Vařák

Fotografie od rodičů zde:

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *