Rozhovor s Anežkou Skalovou – reprezentantkou U18 v rugby7

Tuto neděli 16. 5. se Anežka zúčastní dalšího soustředění kategorie U18, kde vrcholem přípravy bude mistrovství Evropy, které se odehraje v České republice 3. – 4. července 2021. Přinášíme Vám krátký slibovaný rozhovor po absolvovaném soustředění v Polsku.

Jak soustředění národního týmu v Polsku, jak to probíhalo?

Sraz byl na stadionu Markéta, kde nás všechny čekalo společné testování. Testovat se nechala i 7 ragbyová reprezentace žen. Po o testování jsme měly pár hodin času pro sebe. Kolem 20:00 hodiny byl odjezd ze stadionu Markéta, společně s ženami. Zbytek hráček se nabíral v Brně. Poté nás čekal  několika hodinová cesta do města Gdaňsk. Po příjezdu do Gdaňsku nás čekalo ubytování a  seznamovací akce společně s ženami, po seznamovací akci následoval přípravný trénink na  utkání s Polkami. Po tréninku nás čekala koupel v Baltu a potom večeře. Následující den jsme s Polkami měly několik standartních situací jako jsou mlýny, roje, výkopy, auty. Po těchto standartních situacích nás čekal oběd a krátká pauza. Po pauze nás čekalo utkání s Polkami kde jsme opět odehrály pár standartních situací a po té nás čekal zápas opět proti Polkám. Po zápase jsme se opět šly vykoupat do Baltu a pak nás čekala večeře. V neděli jsme proti Polkám odehrály 2 zápasy po 14 minutách, společně s ženami které taky odehrály 2 zápasy po 14 minutách. Po společném utkání nás čekala 12 hodinová cesta zpět na stadion Markéta. Brněnské hračky vystoupily v Brně a České na stadionu Markéta. Testování proběhlo dobře všem hračkám vyšel test negativní.

Co bys hodnotila jako největší přínos?

Největší přínos pro nás byly vlastní zápasy s reprezentací Polska. Bylo vidět, jak se i méně zkušené hráčky každou minutou v zápase posouvají o kus dopředu. Přínos to pro nás mělo veliký, protože jsme si konečně mohly vyzkoušet zápas proti sobě rovným a poučit se z chyb které jsme dělaly.

Co protiepidemická opatření – jak moc vám to komplikovalo život?

Opatření nám velmi komplikovaly život, bylo potřeba nosit respirátory v areálech a být testovaná na každé soustředění. Samozřejmě se snažíme dodržovat i 2 metrové rozestupy mezi sebou a další hygienická opatření.

Jaký máte s holkami kolektiv?

Kolektiv holek je super. Dost jsme se mezi sebou seznámily, rozumíme si a pomáháme si vzájemně mezi sebou. Každý soustředěním se utužuje naše přátelství. Na soustředění se nás většinou schází plný počet. Takže si myslím že máme šanci se někam posunout.

Děkujeme Anežce za rozhovor a přejeme aby se jí konečná nominace na ME povedla a mohla tak obléct dres v barvách naší země.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *