U12 – Zimní turnaj v Říčanech

V neděli jsme se zúčastnili dalšího zimního turnaje, který pořádá RC Mountfield Říčany. Tento turnaj se hraje v krásné kryté hale a děti si tak mohou připomenout zápasovou hru, které se přes zimní pauzu již nemůžeme dočkat a těšíme se zase na travnatá hřiště. Na těchto turnajích se hraje v menším počtu, a proto jsme byli schopni nasadit dva týmy.

Výkonnostní skupina C

Prvotně mi dovolte poděkovat trenérovi U18 Robertovi Kašparovi, který přijal mou žádost o výpomoc a týmu se perfektně ujal po dobu celého turnaje. Když jsem se dětí po ukončení soutěžních klání ptal, jestli je to dneska bavilo, dostal jsem celkem jasnou odpověď „JO MEGA!!“ a to je to nejdůležitější! V této věkové kategorii musíme ragby brát jako hru a nikdy si nesmíme přestat hrát. Celková bilance 3 výher a jedné těsné prohry je více než uspokojivá. Hráči se snažili a na předvedeném výkonu to bylo patrné. Musíme zapracovat na větší hladovosti po míči, lepší kolektivní spolupráci a aktivitě při hře bez balónu. Pokud si hráči udrží toto nadšení, tak nebude problém tyto dovednosti zlepšovat a v budoucnu bude naše hra opravdu dobrá. Hráčům a Bobinovi moc děkuji.

Výkonnostní skupina B

V této skupině byla naše bilance totožná, jako u našeho druhého týmu. 3 výhry a jedna porážka je celkem solidní výsledek. Hráčům se dařilo aplikovat nastavené tréninkové principy a naše hra se od posledního turnaje zlepšila. Nicméně jsem přesvědčen, že tento tým má herně daleko na víc a mé nároky jsou tedy oprávněně vyšší. Prakticky ve všech zápasech jsme se potýkali s nedostatečnou aktivitou klíčových hráčů a nepodařilo se nám namotivovat se k lepším výkonům. Musíme společně zapracovat na aktivitě, motivaci a ochotě udělat něco navíc. Jedině tak se naše výkony posunou zase o kousek dál. Každopádně dětem patří obrovské poděkování a konstatování, že na předsezónní přípravu to není vůbec špatné. Pracujme společně dále a hlavně neusínejme na vavřínech. To bude naše společná cesta k úspěchu.

„Nemůžete vylézt po žebříku úspěchu s rukama v kapsách“

Arnold Schwarzenegger

 

Trenér U12
Homola Ladislav

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *