U10 – 3. Regionální turnaj – RA Olymp

Tuto neděli jsme se s kategorií U10 v počtu 10 bizonů vydali na bájný Olymp, kde jsme…. Ehm… Ne, tak vysoko opravdu nemíříme, takže kam že jsme to… Jo, vyrazili jsme na stadion Markéta, kde sídlí Ragbyová Akademie Olymp. Krásný nový stadion na kterém se prohání ragby reprezentace a také plochodrážníci všeho druhu, tentokrát obsadili ragbisté a ragbistky ve věku do 10ti let.

Povrch na Markétě není přírodní trávník, ale umělý, což umožnilo zdokonalit se v mnoha nových dovednostech:
– stavění sopky z černých gumových kousků
– zasypávání trenérovo zápisků, či jakýchkoliv jiných předmětů gumovými černými kousíčky
– následně to vše vyhodit do vzduchu a pochytat ideálně do vlasů
– jak si efektivně ušpinit ruce o černé gumové kousky
při takto intenzivním tréninku nových dovedností bylo nadlidským výkonem udržet tým v soustředění se na zápas, ale sem tam se to snad i povedlo. 🙂

Bizoni útočí na OlympuNaše výkony připomínaly jízdu na horské dráze – chvíli jste nahoře, aby se vám vzápětí obrátil žaludek naruby při střemhlavém sešupu dolů s několika vruty a opět si to frčíte nahoru, užíváte si krásný výhled a zase ten sešup, zatáčka doleva, doprava, doleva – div člověk nevyletí z dráhy… Vysvětlení je jednoduché – nejen výkonnostně nesourodý tým, ale i velmi rozdílná kvalita soupeřů – ačkoliv jsme byli všichni ve výkonnostní skupině B, výkony protivníků bych dokázal rozčlenit do všech 3 výkonnostních kategorií. Občas si zahrajete s vyrovnaným soupeřem, ale občas na vás bafne tým, který je o několik levelů výše a pak je nadšení a motivace ta tam.

Naším cílem je tedy jezdit na turnaje v ještě větším počtu hráčů, abychom mohli postavit 2 týmy a tím i lépe sjednotit výkonnost jednotlivých hráčů. Zároveň je třeba zapracovat na lepších přihrávkách a kontinuitě hry, protože to nám dělá problém nehledě na všechny tyto okolnosti.

Bizoni v ruckuSnad to nevyznělo moc negativně. Na turnaji jsme měli 3 nováčky, kteří se celkem rychle zorientovali a časem budou určitě velkou posilou. Ostatní hráči odváděli parádní výkony. Až na malé výjimky bylo evidentní nadšení a chuť do hry. Za to všechno bych rád dětem moc poděkoval.

Nyní si dáme 14 dní pauzu a poté nás 10. října čeká další turnaj na Slávii.

RAGBY ZDAR!
Honza – Trenér U10

Kompletní výsledky:

Přelouč Bizoni Říčany Modrá mašina 2 : 9
České Budějovice Přelouč Bizoni 3 : 7
Přelouč Bizoni Sparta Praha 2 : 6
AMMOR – Krakovník Přelouč Bizoni 11 : 0
Přelouč Bizoni Slavia Hvězdy 8 : 5

 

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *