Sedmičková série Open U14

Sezóna kategorie U14 se již pomalu rýsovala s puncem  nepovedená, kdy všechna soutěžní utkání v 15kovém ragby prohrála. Tým složený z hráčů Přelouče a Babic byli nakonec i nuceni z rozehrané soutěže na jaře 2022 pro nedostatek hráčů odstoupit předčasně ze soutěže.

Tým ale nechtěl ukončit sezónu tak brzy, a trenéři se s hráči dohodli na účasti v sedmičkové soutěži nazvané U14 Open 7´s, která je určena primárně pro menší kluby, které mají problém postavit týmy pro klasické 15kové ragby. Soutěž se skládala ze čtyř turnajů a hráči se tedy během měsíce museli přeorientovat na odlišný styl hry. Turnaje postupně proběhly, 30.4. Rumburk, 22.5. Slavia, 29.5. Úžice, 11.6. Kamenice. A-tým prošel soutěží vcelku s přehledem, když první dva turnaje vyhrál. Ve třetím byl tým oslaben o hráče, kteří se připravovali na turnaji v Klagenfurtu, což se i podepsalo na předvedené hře. Tím se taky vyrovnaly bodově týmy v tabulce, takže až v posledním turnaji se rozhodlo, kdo si nakonec odnese zlaté medaile a pohár za celkové vítězství. Náš tým vedl tabulku s 54 body, následován Olympem Praha s 52 body a Jabloncem se 49 body.

Na poslední turnaj se hráči poctivě připravovali na víkendovém soustředění a cíl byl jasný, pověsit si na krk zlato. V prvním utkání ve skupině jsme porazili Jablonec, ve druhém Slavii. To nás posunulo do finále právě proti druhému týmu celkové tabulky Olympu Praha, takže se o celkových vítězích rozhodlo až ve finálovém souboji. Z toho jsme nakonec vyšli lepé my, když po vyrovnaném prvním poločase a obdržené první pětce v druhé půli dokázali hráči otočit vývoj utkání pětkou z poslední akce utkání a zaslouženě zvítězili.

Do těchto čtyřech turnajů se zapojili tyto týmy: Přelouč/Babice A+B+Girls, Olymp Praha A+B, Slavia Praha A+B, Griffins Jablonec, Lions Rumburk, Strong Girls Velké Popovice, Strong Girls Kamenice, Vlci Úžice, Mad Squirrels Vrchlabí.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *