Oslavy 45 let založení klubu – ohlédnutí

V rámci oslav 45-ti let založení klubu (*16.6.1974) se v sobotu 28. září na hřišti postupně představily všechny věkové kategorie, kterými v současnosti klub disponuje. Vše začalo od těch nejmenších, kategorií U6, U8, U10 a U12, které se postupně utkaly se spřáteleným klubem z Babic. Všechna utkání byla plná nadšení malých ragbistů, kteří se snažili předvádět pěkné ragby.

Po těch nejmenších přišly na řadu kategorie starší, a to U14 a U16, které odehrály svá soutěžní utkání. Nejdříve se utkali mladší hráči ze společenství Přelouč/Babice s týmem RC Mountfield Říčany B, kdy domácí s přehledem zvítězili 38:12 (12:12).

Následovalo utkaní U16 kde se týmu společenství Přelouč/Babice postavil tým pražského Olympu. I v  tomto utkání se podařilo domácím zvítězit 34:29 (22:17) a na vítězné vlně oslav předali štafetů dál.

Po utkání U16 se předvedly v rámci sportovního programu i naše ženy, kde se odehrálo namíchané utkání v sedmičkách společně s kategorií U14.

Sportovním vrcholem oslav bylo utkání 2.ligy mužů mezi RC Přelouč a RC České Budějovice. Bizoni si po dvou porážkách chtěli spravit chuť a nechtěli v domácím prostředí, v rámci oslav, okusit hořkost porážky, což se také podařilo. Vítězství zajistilo Přelouči druhé místo v nástavbě 2.ligy a výhodu odehrání druhého utkání semifinále na domácí půdě. Soupeřem Přelouč bude Zlín, první semifinále se odehraje ve 6.10. a druhé o týden později 13.10. v Přelouči od 14:00.
 
RC Přelouč – RC České Budějovice 50:15 (24 :5 )
Body: Rozkošný 15 (1TK,6KPP), Čížek Jan 10 (2P), Dostál, Svoboda, Stýblo, Čížek Jakub, Kohout 5 (1P)
 
Sestava: Novák, Čejka, Dušek, Backa, Jech, Kouba, Pavelka, Dostál, Rozkošný, Čížek Jan, Stýblo, Nevrlý, Kohout, Svoboda, Čížek Jakub
lavička: Charvát, Kosař, Suchý, Pánek.

Po sportovním programu a i v jeho průběhu se navštěvníci, především z řad dětí mohly vyřádit na skákacím hradu a nechat si pomalovat obličej. Bylo připraveno bohaté občerstvení a došlo samozřejně i na proslov prezidenta klubu Bořivoje Trejbala, který v závěru své řeči ocenil za práci věnovanou klubu ženy, které pro klub významně pracovaly a pracují. Od večerních hodin za přispění DJ se dlouho do ranních hodin slavilo…

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *