Ohlédnutí se za šesti odehranými koly v extralize rugby

Ragbisté Přelouče druhým rokem, tak jako pardubičtí fotbalisté, setrvali v nejvyšší soutěži, a ani jim se bohužel nedaří dle jejich představ. Původní herní scénář měl být jaro/podzim, ale z důvodů všem známým (Covid). se začalo obdobně jako loni, až na podzim. Česká rugbyová Unie musela na pandemickou situaci, tak jako všechny Unie, zareagovat a herní systém pro extraligu byl upraven i s ohledem na čtyři podzimní utkání reprezentace.

Podzimní část, z které vzejde mistr ČR pro rok 2021 je tedy pouze jednokolová a bez play-off. Východočechům se v sezóně nedaří jako v té loňské a z posledních šesti utkání vždy odešli poměrně vysoko poraženi. Úzký kádr a marodka se bohužel projevila a trenér Jan Čížek a vedoucí týmu Martin Kohout těžko hledají cestu, jak pozvednout sportovní výsledky Přelouče. Podle slov hlavního trenéra Jana Čížka je systém hry nastaven dobře, ale bohužel ho tým není schopen plnit celý zápas. V určitých segmentech utkání se projevuje absence větší hráčské základny a tedy i absence na vlastním tréninku. To se projevilo nejvíce v utkáních s Vyškovem a Tatrou, částečně i s Brnem. Co nelze týmu vytknout je bojovnost a nadšení pro hru, což předvedli Bizoni například s favorizovanými Říčany, které si brousí zuby na celkové vítězství a získání titulu mistra ČR. V posledním odehraném utkání na Slávii odjížděli Bizoni s velkým očekáváním. Utkání bylo vyhlášeno jako utkáním kola, a domácí Slavia chtěla oplatit Bizonům loňskou porážku v Přelouči. Nakonec se jim to přes vyrovnané utkání povedlo a Přelouč tak musela zkousnout šestou porážku v řadě. Navíc přišla o dva hráče, kdy David Staněk má zranění oka a Vojta Jech zranění třísla. 

V posledním kole se přeloučští ragbisté představí ve státní svátek ve čtvrtek, kdy přivítá od 14:00 RC Praga Praha.

Výsledky v podzimní části extraligy 2021

RC Přelouč – RC Sparta Praha 8:35 (8:21)
RC Vyškov – RC Přelouč 72:21 (24:14)
RC Přelouč – RC Tatra Smíchov Praha 6:61 (6:22)
RC Dragon Brno – RC Přelouč 52:17 (21:10)
RC Přelouč – RC Mountfield Říčany 0:41 (0:31)
RC Slavia Praha – RC Přelouč 44:27 (20:10)
Body: Čížek Jan 10, Trunec 5, Rozkošný 12 (2 TK, 3 KPP
Sestava: Dušek, Čejka, Staněk (15, 40. Novák), Hanč, Jech (50m. Charvát), Dostál, Krejzl, Trunec (ŽK), Rozkošný, Kohout Jan, Pospíšil (70m. Krčmář), Nevrlý, Čížek Jan, Petržilka, Čížek Jakub, Do hry nezasáhl Doležel Michal

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *