Mistrovství ČR v rugby7 – muži

Po loňské neúčasti na mistrovství ČR v rugby o sedmi hráčích zaviněné četnými zraněními jsme se letos do mistrovství ve Vyškově přihlásili a zúčastnili. Z počátku soupiska čítala 12 hráčů, ale jak už to bývá v našem úzkém kádru, soupiska se vykrystalizovala na 9 hráčů a tříčlenný realizační tým.

Do Vyškova jsme vyrazili v sobotu ráno auty v této sestavě: Čížek Jan, Kohout Jan, Nevrlý David, Rozkošný Vítek, Krejzl Štěpán, Petržilka Luboš, Musil Petr, Dostál Radek, Trunec Štěpán. Realizační tým Kohout Martin, Rozkošný Miloš, Šolar Michal.

Původně bylo do mistrovství přihlášeno 16 týmů, ale po odhlášení se dvou týmů na poslední chvíli došlo k redukci ze čtyř skupin na tři skupiny po pěti týmech, kdy v jedné skupině byly týmy pouze čtyři. Tady si neodpustím poznámku, kdy přístup některých týmů k podniku jako je mistrovství České republiky je zarážející.

Bohužel jsme měli trochu smůlu a ve skupině jsme se utkali s pozdější medailisty, kdy nám los přisoudil RC Mountfield Říčany, RC JIMI Vyškov, RC Olomouc a RC Liberec.

RC Říčany – RC Přelouč 31:7
Body: Čížek Jan 5, Kohout Jan 2

Mistrovství jsme rozehráli s pozdějším vítězem celého turnaje s RC Říčany a začali jsme velmi smolně, kdy jsme hned ve 2 minutě šli do oslabení pro udělenou žlutou kartu. Největší problém byl v přeorientování se na sedmičkový styl a Říčany nás nakonec porazily 31:7, kdy naši jedinou pětku položil Čížek Jan a Kohout Jan proměnil konverzi.

RC Přelouč – RC Olomouc 28:15
Body: Čížek Jan 13 (P, 4KPP), Kohout Jan 5, Nevrlý 5, Musil 5

V druhém utkání na nás čekala Olomouc a i v tomto utkání jsme se stále „sedmičkově“ hledali. Do vedení šla trochu překvapivě Olomouc, ale naši kluci se otřepali a nakonec zvítězili 28:15. Stále jsme měli problémy se zcela adaptovat na jiný styl hry, padal nám balón , špatně jsme skládali a celkově jsme udělali moc chyb a dávali jsme prostor pro Olomoucké hráče, kteří nám nakonec dokázali třikrát položit.

RC Přelouč – RC Liberec 59:0
Body: Čížek Jan 22 (2P, 6KPP), Rozkošný 10 (2P), Kohout Jan 7 (P, KPP), Trunec 5, Nevrlý 5, Musil 5, Krejzl 5

Ve třetím a posledním utkáním sobotního programu jsme nastoupili proti Liberci a zápas měl jednoznačný průběh a vysoko jsme zvítězili. Snažili jsme se především plně obnovit najeté sedmičkové signály, a udržet tempo v zápase, který byl v podstatě hned v úvodu rozhodnut.

RC Vyškov – RC Přelouč 20:7
Body: Kohout Jan 5, Čížek Jan 2

V tomto utkání jsme v případě vítězství mohli pomýšlet na finálovou skupinu, ale bylo by to hodně zamotané, protože Vyškov v sobotu ve skupině porazil Říčany. Domácí se ujali pětkou vedení 5:0, ale my jsme ihned kontrovali a otočili stav na 5:7. Hra byla vyrovnaná, z naší strany bojovná a konečně jsme nacházeli svůj sedmičkový styl. I přes zlepšení byl Vyškov nad naše síly a za stavu 15:7 jsme měli slibnou akci na zkorigování výsledku, Bohužel po chybě nám nakonec Vyškov v poslední minutě položil další pětku a místo možného výsledku 15:14, skončil zápas 20:7.

Probojovali jsme do skupiny o 7 – 10 místo společně s týmy Zlína, Pragovky a Dragonu Brno.

RC Přelouč – RC Zlín 31:10
Body: Čížek Jan 17 (3P, 1KPP), Musil 10 (2P), Kohout Jan 4 (2KPP)

Chtěli jsme jednoznačně hrát o celkové 7. místo a s tímto cílem jsme do utkání i šli. Úvod nám sice nevyšel, kdy se Zlín ujal pětkou vedení, ale po této pětce jsme utkání otočili a kontrolovali. Zlín se nevzdával a přes slepenou sestavu bojoval a chvílemi hodně „kousal“. Chvílemi jsme se v zápase opět hledali, ale bez větších problémů vyhráli, kdy Číža zaznamenal hned tři pětky.

RC Přelouč – RC Dragon Brno 17:14
Body: Čížek Jan 7 (P, KPP), Kohout Jan 5, Krejzl 5

V utkání o celkové sedmé místo jsme se porvali s Dragonem. Vzájemná utkání s Brňáky jsou vždy velmi vyrovnaná a ani toto utkání nebylo výjimkou. Začali jsme tentokrát lépe a šli dvěma pětkami do vedení, ale Dragon pětkou snížil a vše bylo vyrovnané a otevřené. V druhé půlce každý tým přidal po pětce a poslední 4 minuty byl boj, kdy jsme předvedli super obranu a dokázali ubránit tříbodové vedení a umístit se tak na celkovém 7 místě.

Užili jsme parádní ragbyový víkend ve Vyškově, kdy poděkování patří právě klubu RC JIMI Vyškov, ale samozřejmě i Unii, která celý turnaj zaštiťovala a na úplný závěr i poděkování pánům v zeleném bez kterých by to též nešlo.

Konečné umístění

  1. Říčany
  2. Tatra Smíchov
  3. Vyškov
  4. Bystrc
  5. Slavia Praha
  6. Petrovice
  7. Přelouč
  8. Dragon Brno
  9. Praga
  10. Zlín
  11. Olomouc
  12. Havířov
  13. Ostrava – Mariánské Hory
  14. Liberec

Náhledové foto: Martin Flousek

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *