Další aktualizace pravidel k provozování sportovní činnosti

Na základě nově přijatého Usnesení Vlády ČR dochází s účinností ode dne 22. října 2020 od 06:00 hod. do dne 3. listopadu 2020 do 23:59 hod. k těmto zákazům a omezení. Ve vztahu ke sportu dochází k zásadnímu omezení (zákazu) k provozování sportovní činnosti.
 
Sportování uvnitř:
Provoz a používání sportovišť ve vnitřních prostorech staveb (např. tělocvičny, hřiště, kluziště, kurty,…., tréninková zařízení) a vnitřních prostor venkovních sportovišť je zakázán. (Jedná se tedy o úplný zákaz výkonu sportovní činnosti na vnitřních sportovištích bez ohledu na charakter sportovní činnosti (organizovaná, neorganizovaná, amatéři, profesionálové apod.).
 
Sportování venku:
Venkovní hřiště mohou být v provozu, ale nelze je využívat pro sportovní činnost amatérských či poloamatérských sportovců. V tomto ohledu, sportování je možné v přírodě nebo parku, ne však více jak dvou lidech. Výjimku mají členové stejné domácnosti.
Výjimku pro sportování na venkovních hřištích mají profesionální sportovci. Profi sportovci mohou využívat prostor venkovních hřišť a to i ve více než 2 osobách, ale musí se jednat o zaměstnance stejného zaměstnavatele nebo osoby společně vykonávající podnikatelskou nebo jinou obdobnou činnost.
 
Níže naleznete odkazy na: 

  1. Usnesení vlády ČR č. 1079 vztahující se k těmto restrikcím a zákazům
  2. Výkladové stanovisko ČUS k tomuto usnesení

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *