Anežka Skalová ve výběru juniorek v rugby7

V průběhu březnových víkendu se uskutečnily soustředění naší juniorské sedmičkové reprezentace dívek v Praze na národním stadionu Markéta. Ve výběru České reprezentace je i odchovankyně našeho klubu Anežka Skalová, které celý klub gratuluje, přeje hodně sportovních úspěchů a děkuje za reprezentaci našeho klubu.

První soustředění mělo být generálkou na nadcházející víkend, kdy se tým měl vydat na přípravný turnaj do Polska. Program soustředění byl poměrně náročný, kdy od pátku do neděle proběhly čtyři tréninkové jednotky, zaměřené především na pochopení herního plánu a základních herních principů, nechyběl ani trénink rychlosti. V sobotu odpoledne juniorky sehrály přípravný zápas se svými staršími kolegyněmi ze seniorské reprezentace. Čtyři vyrovnané zápasy po 5 min. ukázaly rezervy na čem pracovat, ale přinesly zároveň ale i spoustu pozitiv, přičemž za zmínku stojí především dravost a odvaha v kontaktních situacích. Pro některé hráčky to byla teprve první zkušenost, kdy nastoupily proti ženskému týmu. Holky se i v současných těžkých podmínkách na sobě snaží poctivě pracovat a realizační tým věří, že na vrchol sezóny budou opět kvalitně připraveni.

Druhé soustředění proběhlo též v Praze a bylo náhradou za původně plánovaný přípravný turnaj v Polsku, který musel být odložen kvůli aktuálním protiepidemickým opatřením na obou stranách. Juniorky se sešly již v pátek na podvečerní trénink. Sobotní trénink byl věnován hře, kdy soupeřkami byly dívkám jejich dospělé kolegyně. Po zápasech proběhla týmová hra a akce byla zakončena náročným nedělním tréninkem. „Ženy své mladší kolegyně opravdu nešetřily, nicméně juniorky rozhodně nezaostávaly a ukázaly, že nám tu roste nadějná sedmičková generace. Pro naši další práci odhalila utkání slabá místa, na kterých bude třeba pracovat. Teď hráčky čeká zasloužený volný týden a od konce března pokračujeme dále.“ Komentoval odehraná utkání i další plány týmu reprezentační trenér Stanislav Král.

Realizační tým:
Stanislav Král, trenér
Hana Schlangerová, manažerka
Veronika Vysoudilová, fyzio

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *