Aktualizace podmínek k provozování sportovní činnosti

Ragby Zdar,

Věnujte prosím pozornost níže uvedeným informacím v rámci aktuálních podmínek ve vztahu k provozování sportovní činnosti.

Na základě Usnesení č. 1200 a Usnesení č. 1201 jsou s účinností od 23. 11. 2020 00:00 hod. do dne 12. 12. 2020 do 23:59 hod. stanoveny níže uvedené zákazy a omezení ve vztahu ke sportu. Tato nařízení také reflektují omezení v souvislosti s volným pohybem osob dle aktuálního stupně pohotovosti epidemiologické situace (PES) v ČR.

Pravidla a omezení pro profesionální sportovce:

Profesionální sportovci mohou vykonávat svou činnost neomezeně na vnitřních i venkovních sportovištích v rámci přípravy na sportovní soutěže organizované národními sportovními svazy nebo na akce povolené Ministerstvem zdravotnictví. Profesionálním sportovcem je každý, pro koho je sportovní činnost výdělečnou činností na základě smluvního vztahu (pracovněprávní i OSVČ).

Pravidla a omezení pro amatérské sportovce:

Amatérští sportovci (organizovaní i neorganizovaní) mohou sportovat pouze v parcích a přírodě a na venkovních sportovištích bez vnitřního zázemí venkovních sportovišť, a to maximálně v počtu 6 osob s výjimkou členů domácnosti. Tento počet osob je v rámci aktuálních usnesení definitivní a nelze si ho přizpůsobovat vlastním zájmům (Příklad: nelze rozdělit hřiště na více oddělených sektorů, v rámci kterých by fungovala vždy 6-ti členná skupina).

Tento stav se může postupně změnit na základě aktuálně platného stupně pohotovosti v rámci epidemiologické situace viz odkaz zde. Doporučuji proto všem, aby tuto situaci ohledně změny stupně pohotovosti pravidelně sledovali. O dalších změnách Vás budeme samozřejmě co nejdříve informovat.

Děkuji.

za Sekretariát ČSRU,

Mgr. Ondřej Mikeska
Generální sekretář

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *